Constructorul auto nipon Toyota va lansa la nivel global şase noi modele de autovehicule cu propulsie hibridă până în 2012, potrivit publicaţiei Wall Street Journal.

Compania are în vedere lansarea a două modele hibride marca Lexus şi a patru maşini marca Toyota. Unele din aceste modele vor avea şi versiuni cu propulsie integral pe benzină.

Toate maşinile hibride vor reprezenta noutăţi, şi nu o altă generaţie a versiunilor deja existente, a afirmat Takeshi Uchiyamada, inginerul şef al constructorului auto nipon.

Toyota va prezenta, de asemenea, un nou model de SUV electric, RAV4, dezvoltat în colaborare cu compania americană Tesla Motors, a menţionat el.

Compania prevede că autovehiculele cu propulsie în întregime electrică, printre care maşini mici şi scutere, vor reprezenta doar o mică parte din oferta generală.

“Având în vedere tehnologia actuală a bateriilor, nu este fezabil să ai o flotă constituită numai din maşini integral electrice. Combustibilii lichizi sunt încă superiori datorită energiei mai mari pe care o produc”, a spus Uchiyamada.

Toyota va lansa pe piaţă în 2012 şi un model Prius care poate fi reîncărcat la reţeaua electrică. Maşina va putea parcurge 13 mile în baza motorului electric, înainte ca şoferul să apeleze la propulsia convenţională.

Toyota lucrează, totodată, la un vehicul electric bazat pe celule de hidrogen, care va fi scos pe piaţă în 2015. Constructorul auto intenţionează să diminueze substanţial costurile de producţie pentru vehiculele pe hidrogen.

SURSA: Mediafax