Grupul japonez Toyota a anunţat vineri că a vândut în total peste un milion de vehicule hibride în Japonia, de când s-a lansat primul model, la finalul lui 1997, şi peste 2,68 milioane de vehicule în lumea întreagă, transmite AFP.

Primul producător auto din lume, Toyota a construit în anii 90 automobile cu motorizare dublă (benzină şi electricitate). Acum, Toyota deţine în Japonia o gamă de 12 vehicule hibride, de diverse tipuri.

Milionul de maşini hibride livrate în Japonia include în special modelele Prius, toate generaţiile, dar şi alte maşini (berline, 4×4 sau compacte).

În străinătate, unde au fost vândute 1,68 milioane de vehicule hibride, catalogul Toyota include la ora actuală opt modele, propuse pentru aproximativ 80 de ţări.

Toyota şi-a fixat ca obiectiv vânzarea a cel puţin un milion de vehicule hibride pe an la nivel mondial. În cursul anului 2009, grupul a livrat 530.100 exemplare la nivel internaţional, iar anul acesta, doar în cursul primului semestru, Toyota a vândut aproape 430.000 de hibride, din care 259.000 numai în Japonia.

SURSA: Agerpres