Toyota România, importatorul pe plan local al modelelor Toyota, a lansat noua generaţie a modelului hibrid Prius, disponibil cu trei versiuni de echipare, Luna, Sol şi Sol Plus.

Toyota Prius are are un motor pe benzina de 1,8 litri, care dezvoltă 99 Cai Putere (CP) şi un cuplu maxim de 142 Newton-metri (Nm), iar alături de acest propulsor mai are unul electric care poate genera 82 CP şi un cuplu de 207 Nm. Sistemul de propulsie hibrid este cuplat la o cutie de viteze automată de tip E-CVT (cu variaţie continuă).

Puterea reală combinată a celor două motoare este de 136 CP.

Viteza maximă a modelului este de 180 de kilometri pe ora (km/h), iar demarajul de la 0 la 100 km/h se realizează în 10,4 secunde.

Consumul urban declarat de producător este de 3,9 litri de benzină la 100 de kilometri parcurşi. Pentru aceeaşi distanţă, dar în afara oraşelor, maşina are un consum de 3,7 litri de benzină, potrivit Toyota.

Dotarea standard a maşinii include şapte airbag-uri, ABS şi VSC+ (sistem de control al stabilităţii), cruise control, computer de bord, volan imbracat în piele, aer condiţionat cu reglare automată şi radio CD cu MP3.

Pe lângă acestea, maşina mai are oglinzi exterioare reglabile electric şi geamuri acţionabile electric la toate cele patru portiere, jante din aliaj, proiectoare de ceaţă, faruri cu LED-uri (pentru faza scurtă), stopuri cu LED-uri şi parbriz cu filtru UV.

Versiunile mai scumpe oferă utilizatorului posibilitatea de a porni aerul condiţionat din telecomandă şi dispun de instalaţie de ventilaţie alimentată de panouri solare montate pe plafon, precum şi de sistem de navigaţie cu ecran senzitiv (touch screen).

Noul hibrid Prius va fi comercializat la preţuri cuprinse între 25.300 euro şi 30.050 euro, inclusiv TVA.

Vânzările de automobile Toyota în România au scăzut cu 67,8% în iulie, la 325 unităţi, pe o piaţă a autoturismelor care a avut un declin de 58,5%, la 12.211 unităţi.

În primele şapte luni din acest an livrările de maşini Toyota au scăzut cu 68,6%, la 1.876 maşini, declinul pieţei fiind de 52,2% în perioada analizată, la 82.821 unităţi.

SURSA: Mediafax