Toyota Motor Corp va lansa un program agresiv prin care urmăreşte să atragă noi clienţi în Statele Unite, printre măsurile incluse numărându-se finanţare cu dobândă zero timp de cinci ani şi service gratuit timp de doi ani.

Programul de stimuli pentru consumatori va începe marţi şi va dura până la sfârşitul lunii martie, având ca scop remedierea comunicării dintre grupul japonez şi clienţii din Statele Unite, după deteriorarea severă a reputaţiei Toyota în privinţa standardelor de calitate şi siguranţă rutieră.

Toyota a rechemat milioane de autoturisme, în SUA şi în întreaga lume, pentru repararea unei probleme la pedala de acceleraţie care poate cauza accelerarea involuntară a automobilului.

Toyota va oferi finanţare cu dobândă zero timp de 60 de luni pentru unele modele din anul 2010, inclusiv sedanurile Camry şi Corolla, două dintre cele mai bine vândute produse din portofoliul grupului.

Oferta va include şi alte modele incluse în programul de rechemări, a adăugat sursa citată.

Toyota recheamă încă un milion de maşini

Clienţii mai vechi ai Toyota care vor reveni pentru un nou automobil vor primi un pachet complementar de servicii, pe doi ani, care include lucrări gratuite de service şi întreţinere. În plus, clienţii fideli vor primi rabaturi în numerar cu valoarea cuprinsă între 500 şi 3.000 de dolari, în funcţie de autoturismul achiziţionat.

Luna martie a început cu veşti proaste pentru Toyota, grupul anunţând luni delaerii din Statele Unite că aproape un milion de autoturisme deja aflate în circulaţie ar putea avea o defecţiune la un furtun de ulei. Proprietarii vor fi anunţati pentru a-şi aduce maşinile la reparaţii.

Noua rechemare vizează mai multe modele cu motoare V6, inclusiv Camry, Avalon, Rav4, Lexus 350 ES şi 350 RX produse în ultimii ani.

SURSA: Mediafax