Această dispoziţie vine în urma temerilor cu privire la produsele care provin din arhipelagul atins de un accident nuclear fără precedent la centrala Fukushima Daiichi, avariată de seismul şi de valul seismic care au lovit la 11 martie nord-estul ţării.

"Pentru siguranţa şi liniştea sufletească a clienţilor noştri şi a altor părţi implicate, Toyota a început să măsoare nivelurile de radiaţii la vehiculele exportate, dar şi în cazul pieselor de schimb trimise în străinătate", a explicat primul grup mondial din sector, într-un comunicat.

"Nivelurile constatate nu sunt diferite de cele prezente în aerul ambiental, ceea ce înseamnă că nu există niciun pericol pentru sănătatea oamenilor", a asigurat grupul.

La rândul său, Asociaţia constructorilor japonezi (JAMA) a afirmat luni că radiaţiile prezente în atmosfera din jurul uzinelor de producţie şi a porturilor prin care companiile nipone îşi exportă produsele, dar şi din jurul maşinilor, nu sunt periculoase pentru sănătatea umană. "Nivelurile sunt cu mult mai mici decât limita maximă autorizată de Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA)", a precizat JAMA.
SURSA: Agerpres