Gigantul american Apple organizează luni, la San Francisco, un eveniment dedicat dispozitivului său Apple Watch, prezentat în premieră în luna septembrie 2014, iar Business Insider publică o listă a celor şase principale lucruri pe care compania americană ar urma să le facă publice în cadrul conferinţei care va avea loc la centrul Yerba Buena, începând cu ora 20.00, ora României.

Astfel, Apple ar urma să facă publice caracteristicile finale ale dispozitivului Apple Watch. Compania a obţinut atenţia presei şi fanilor mărcii anul trecut, când a prezentat dispozitivul Apple Watch pentru prima dată, dar a subliniat, de asemenea, că publicul nu a văzut încă nimic. Pe lângă serviciul de plăţi Apple Pay, aplicaţii de urmărire a programelor de fitness efectuate de utilizator, hărţi, mesagerie, Apple va face publice toate serviciile şi capabilităţile ceasului său inteligent.

De asemenea, compania va prezenta preţul noului dispozitiv. Apple a anunţat deja că ceasul său inteligent va putea fi cumpărat pentru sume începând de la 349 de dolari, dar acesta este preţul pentru modelul Sport, realizat din aluminiu. Apple Watch ar urma să aibă încă două versiuni, una din oţel şi una din aur de 18 carate. Potrivit speculaţiilor presei, ceasul inteligent realizat din aur va fi numit  Apple Watch Edition, iar preţul ar urma să fie undeva între 5.000 de dolari şi 10.000 de dolari, în timp ce modelul din oţel va fi cu câteva sute de dolari mai scump decât modelul Sport.

Apple ar urma să prezinte şi o serie de aplicaţii dedicate noului dispozitiv. Unii dezvoltatori de astfel de programe au prezentat deja aplicaţiile lor realizate special pentru Apple Watch, dar este de aşteptat ca mult mai multe aplicaţii să fie prezentate în cadrul evenimentului de luni, comentează sursa citată.

Tim Cook a anunţat deja că Apple Watch va fi pus în vânzare în luna aprilie, dar o dată exactă a disponibilităţii comerciale ar trebui să fie dată publicităţii în cadrul conferinţei de luni, iar, dacă se va respecta tradiţia, ar trebui anunţată şi data la care Apple va începe să preia comenzi în avans.

Apple ar putea să prezinte luni şi un nou MacBook, cu diagonala ecranului de 12 inci. În luna ianurie, site-ul 9to5Mac a anunţat că Apple lucrează la un nou model de MacBook, cu un ecran de 12 inci şi un design mai subţire. The Wall Street Journal a relatat recent că noul dispozitiv ar putea fi disponibil comercial în al doilea trimestru din 2015, astfel că Apple ar putea da, luni, detalii despre noul model.

Business Insider mai scrie că Apple ar putea prezinte o versiunea a noii sale aplicaţii pentru fotografii, intitulată Photos, care ar urma să înlocuiască aplicaţia iPhoto pe care utilizatorii de computere Apple o cunosc deja. Aplicaţia Photos este încă în versiunea beta încă în teste, dar compania cu sediul în Cupertino, California, ar putea folosi evenimentul de luni pentru a da mai multe detalii despre noul software.