Marii operatori de plăți au început deja să construiască parteneriate cu firmele de asigurare, pentru plata digitală a daunelor. Se fac astfel pași rapizi către momentul în care, și în România, despăgubirile pentru accidente să fie plătite în doar câteva ore, pe card.

Visa și-a luat angajamentul să lucreze cu companiile de asigurări inovatoare pentru a îmbunătăți procedurile învechite și lente privind plata despăgubirilor și a facilita accesul aproape în timp real  la fonduri atunci când indivizii, familiile și companiile au cel mai mult nevoie de acestea.

“Visa consideră că banii nu ar trebui să fie un element de stres suplimentar în momente de criză și perioada de așteptare de șase până la zece zile pentru a accesa banii din asigurare este depășită, frustrantă și costisitoare pentru cei care au nevoie de bani”, a declarat Bill Sheley, Vicepreședinte senior, Global Head of Push Payments, Visa. “Fiind un brand global care se bucură de o încredere ridicată, Visa înțelege că încrederea este fundamentală pentru industria de asigurări. Prin intermediul Visa Direct și al partenerilor și clienților săi inovatori, Visa se află în poziția de a putea sprijini eficientizarea procesului de plată și de a oferi o experiență mai plăcută oamenilor atunci când aceștia au cea mai mare nevoie.”

În situația unui accident auto, oamenii s-ar putea afla în imposibilitatea de a aștepta o plată de la compania de asigurări, în condițiile în care poate dura zile sau chiar săptămâni până când fondurile devin disponibile. Cu Visa Direct, platforma de plăți în timp real a Visa, clienții și partenerii Visa pot ajuta firmele de asigurare să transfere rapid bani, prin intermediul cardului de debit direct, în contul bancar al unei persoane sau companii, fondurile fiind disponibile în timp real.

Visa lucrează la facilitarea plăților în timp real efectuate de companiile de asigurări în parteneriat cu instituțiile financiare și clienții acestora. Odată cu lansarea plăților pe polițe de asigurare cu ajutorul Visa Direct, clienții PNC Bank și Erie Insurance pot alege acum să primească în timp real sumele cuvenite ca despăgubire direct în contul lor bancar. Visa lucrează, de asemenea, cu InsurPAY dezvoltat de Invenger Technologies pentru a permite plăți în timp real efectuate de compania de asigurări American Family.

La nivel global, servicii de plată precum  SafeCharge împreună cu inovatori precum Setoo și Peoples Payment Solutions împreună cu TELUS Health lucrează împreună și utilizează Visa Direct pentru a face plata despăgubirilor mai rapidă și mai ușoară.