Premierul Emil Boc a anunţat, în această dimneaţă, că toţi secretarii de stat ai PSD au fost demişi şi că la fiecare minister vor rămâne cel mult doi secretari de stat.

Ministerele conduse până în prezent de către social-democraţi au fost împărţite miniştrilor PDL în funcţie de competenţele acestora şi de interferenţa domeniilor de activitate, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

„Criteriile de repartizare a ministerelor au ţinut cont de apropierea domeniului şi de interferenţa competenţelor actuale cu cele pe care le au în momentul de faţă. Sunt ministere care presupun o conducere fermă, de exemplu, agricultură cu transporturi, deci cu o componentă foarte importantă şi care ţin de finanţarea pe măsură”, a spus Boc.

Boc a luat Educaţia pentru că e profesor universitar 

El a arătat că, personal, a preluat Ministerul Educaţiei, deoarece ca formaţie profesională vine din mediul universitar, iar în ultima perioadă s-a familiarizat mult mai mult cu problemele educaţiei naţionale, lucrând la proiectul de lege promovat de Guvern prin angajarea răspunderii.

Întrebat de presă când va numi un ministru la Educaţie, premierul a amintit că decizia va fi luată în maximum 45 zile.

Premierul s-a întâlnit, vineri dimineaţa, la sediul ministerului, cu fostul ministru de resort Ecaterina Andronescu, pentru a prelua noile atribuţii.

Premierul Emil Boc a anunţat, joi, componenţa noului Guvern, după demisia miniştrilor PSD, precizând că el va asigura interimatul la Ministerul Educaţiei, iar ceilalţi miniştri PDL vor prelua, tot cu titlu de interimat, conducerea celorlalte ministere, conduse până în prezent de social-democraţi.

SURSA: Mediafax