Probabil nu știați cât de periculos este să mâncăm semințe. Adesea alegem semințele de dovleac ca pe un snacks despre care credem că nu are foarte multe calorii, lucru total greșit.

Cu toții greșim când vine vorba de cantitatea de semințe pe care o mâncăm. Semințele sunt un aliment bogat de grăsimi, iar consumul excesiv îți poate deregla dieta.

Cantitatea de semințe recomandată este de 30 de grame pe porție, adică aproximativ două linguri. Semințele de dovleac sunt sănătoase. Spre exemplu, ele reduc inflamațiile cauzate de artrită și protejează oasele, te ajută să dormi mai bine și sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3. De asemenea, consumate în cantități moderate, semințele de dovleac îmbunătățesc sistemul imunitar, țin sub control diabetul și stimulează circulația sanguină, conform dozadesănătate.ro.

Aceste semințe reprezintă una dintre cele mai bune surse vegetale de acizi grași Omega-3, substanțe esențiale pentru sănătate. Dacă vrei să îți mărești aportul de Omega-3, ai grijă să nu consumi semințe de dovleac în exces. Cantitatea recomandată este de 20 g pe zi.

sursa foto: Adevărul