Frigul de-afară a început să pună o presiune mare asupra sistemelor de încălzire. Prin urmare, este vital să vă asigurați că centralele sunt pregătite și funcționează eficient pentru cerințele unei ierni care nu se anunță ușoară. Iată cum puteți să le păstrați în condiții optime de funcționare, potrivit  Thenantwichnews

1. Faceți constant întreținerea centralei

Ideal ar fi ca centrala să fie întreținută anual, iar specialiștii spun că este bine să nu ignorați acest lucru.

Dacă aveți o centrală pe ulei uzat, apelați la un inginer de la o firmă de specialitate. Aceeași recomandare și dacă aveți o centrală pe gaze.

2. Păstrați încălzirea pornită pe timpul nopții

Nu opriți încălzirea înainte de a merge la culcare. La temperaturi scăzute, cel mai bine ar fi să mențineți centrala la o temperatură mai joasă. În acest fel, țevile nu vor îngheța.

3. Lăsați aerul să iasă din calorifere

În timp, aerul se poate acumula în calorifere, împiedicând circulația adecvată a apei. În cazul în care caloriferul este rece în partea de sus, trebuie să aerisiți caloriferul.

4. Testați centrala în timpul verii

Deși nu aveți nevoie de centrală în lunile de vară, ar trebui să o testați periodic pentru a vă asigura că totul funcționează corect. Făcând acest lucru, pompa va funcționa mai bine,  iar când vine iarna ar trebui să puteți folosi sistemul fără probleme.