Cotaţiile acţiunile celor trei companii din domeniul energiei consemnau deprecieri semnificative, de câteva procente, chiar de 13,5% în cazul acţiunilor Nuclearelectrica, în condiţiile în care miercuri este 'ex-data dividend 2013' pentru acţionarii acestor companii, respectiv data de la care cumpărătorii unei acţiuni nu mai beneficiază de plata dividendului curent.

Rulajul pieţei de acţiuni se situa peste 350.000 de euro, iar indicele general BET-C al Bursei de Valori Bucureşti /BVB/ înregistra o depreciere de 2,55% după prima jumătate de oră de tranzacţii.

Indicele BET-FI al SIF-urilor consemna o depreciere de 0,17%, iar indicele principal BET, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni listate, înregistra o scădere de 1,79% după primele 30 de minute.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 1,47%, indicele BET-NG al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi a pierdut 3,48%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 1,18%. AGERPRES