Reglementarea se referă inclusiv la informaţii despre orice limitări, blocări sau praguri ce pot fi aplicate. În plus, furnizorii de internet vor preciza valoarea maxima a vitezei de download si de upload, precum si valoarea vitezei minime garantate.

Furnizorii de servicii TV şi internet vor fi obligaţi să pună în aplicare o decizie veche din anul 2009. Aceasta se referea până acum doar la furnizorii de telefonie şi prevede obligativitatea transmiterii unor informaţii către clienţi înainte de încheierea contractelor. Este vorba despre despre principalii parametrii de performanţă. Datele vor trebui publicate pe site-urile furnizorilor.

Măsura vine ca urmare a unei noi decizii adoptate în acest an de către Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii. Printre informaţiile la care vor avea acces clienţii se numără tarifele aplicabile, serviciile incluse în planul tarifar, modul în care acestea pot fi utilizate, termenul maxim și condițiile de instalare a serviciilor, durata contractului și condițiile de încetare a acestuia, informații despre orice limitări, blocări sau praguri ce pot fi aplicate de furnizor.


Te-ar putea interesa și: