Astfel, kilogramul de carne de porc se comercializează în Capitală cu preţuri cuprinse între 9,5 lei şi 11 lei, în timp ce în judeţul Iaşi preţurile se situează între 10,5 lei şi 17 lei, iar în Braşov între 12,5 lei şi 15 lei.
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, şi la carnea de vită preţurile din Bucureşti sunt mai mici, situându-se între 9,8 lei şi 12 lei, în timp ce la Constanţa se situează între 16 lei şi 19 lei, iar la Iaşi între 11 lei şi 18 lei.
Carnea de pasăre este ceva mai ieftină, iar bucureştenii o pot achiziţiona cu preţuri cuprinse între 7,5 lei şi 9,8 lei per kilogram, în timp ce în Caraş-Severin sau Brăila se vinde cu 14-15 lei, iar la Iaşi şi Vaslui cu până la 14 lei.
Situaţia este asemănătoare şi când vine vorba despre brânza telemea, care în Bucureşti costă între 12 şi 20 lei, în timp ce în judeţe precum Galaţi, Ilfov, sau Buzău preţurile ajung până la 22-24 lei.
Laptele, fructele şi legumele, mai scumpe în Capitală
La polul opus al preţurilor se află laptele, care este în general ceva mai scump în Bucureşti decât în restul ţării, ajungând la 4,5 lei pe litru, în timp ce în ţară se vinde un litru de lapte cu 2,5 lei-3 lei, conform informaţiilor ministerului.
La fel se întâmplă şi când vine vorba despre fructe şi legume, acestea găsindu-se în Capitală la preţuri ceva mai ridicate. Astfel, castraveţii sunt printre cei mai scumpi din ţară, ajungând la 8 lei per kilogram, în timp ce în restul ţării se vând cu preţuri cuprinse între trei şi şapte lei.
Şi în cazul merelor şi perelor situaţia este asemănătoare, bucureştenii fiind nevoiţi să le achiziţioneze la unele dintre cele mai mari preţuri din ţară.