Locurile fruntașe sunt ocupate de termocentralele pe lignit administrate de Complexul Energetic Oltenia: Rovinari (1), Turceni (3), Ișalnița (4) și Craiova II (6), scrie g4media.ro.

Primele două sunt în Gorj, iar următoarele două în Dolj, în apropiere de Craiova. Acestea au avut anul trecut emisii de 11.011 kt CO2, ceea ce reprezintă o cifră imensă față de producția de energie electrică. Conform acestor date se poate observa o concentrare semnificativă a marilor poluatori în zona de sud a României.

Deși emisiile de CO2 au înregistrat mici scăderi în 2019 față de 2018, acestea sunt insuficiente pentru a ne putea îndeplini obiectivele climatice. De asemenea, din lipsa unor acțiuni de reducere a acestor emisii, sunt slabe șansele că ne vom realiza tința pentru o scădere cu 43,9% până în 2030.

Top 10 poluatori din România în 2019 arată astfel: Complexul Energetic Rovinari, Complexul Siderurgi Galați, Complexul Energetic Turceni, Termocentrala Ișalnița, Azomureș, Termocentrala Craiova II, Centrala Electrică Brazi, Rafinăria Petrobrazi, Ciment Aleșd și Ciment Câmpulung.

Sursă foto: Bankwatch