A fost realizat un clasament al celor mai romantice județe din România, prin verificarea statisticile termenilor ”romantici” de pe internet.

Astfel, în lista termenilor care au fost luați în considerare se află cuvinte precum: „Valentine’s Day”, „arătarea dragostei”, „cină romantică”, „flori” sau alte sintagme, care pot fi asociate cu Ziua Îndrăgostiților.

Frecvența folosirii acestor cuvinte în căutări crește odată cu apropierea Zilei Îndrăgostiților. Bineînțeles, în unele locuri, interesul de a-și arăta afecțiunea persoanei iubite crește mai tare, iar în alte locuri – evident mai puțin, arată autorii clasamentului, picodi.com.

După verificarea atentă a statisticilor Google, s-a ajuns la concluzia că cei mai romantici români locuiesc în Tulcea, Vaslui și Maramureș.

Factori care influențează romantismul

În aceste județe, creșterea popularității sintagmelor legate de Ziua Îndrăgostiților și folosirea lor în căutările Google a fost cea mai mare.

Așezarea acestor județe aproape de mare, densitatea scăzută a populației, dar și relieful înalt, pot fi considerați a fi factori, care influențează romantismul oamenilor.

Din toate cele 42 de județe, județul cel mai puțin interesat de Ziua Îndrăgostiților este Brașovul (locul 42). Nu s-au afirmat a fi prea romantici nici locuitorii Galațiului (locul 41) sau Ilfovului (locul 40).

Cercetarea a avut ca scop compararea creșterii popularității anumitor cuvinte cheie în perioada ianuarie-februarie 2019, conform datelor arhivate de Google, prin instrumentul planificator de cuvinte cheie, arată autorii sondajului.

Întreg clasamentul poate fi văzut mai jos.