Pe a doua poziţie în topul filantropilor americani îl regăsim pe fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, fondatorul companiei de presă care îi poartă şi numele. El a donat peste 600 de milioane de dolari pe parcursul întregului an, iar banii săi au fost alocaţi unor domenii precum artă, educaţie, mediu şi sănătate. Pe al treilea loc se clasează donaţia milionarilor Howard şi Lottie Marcus. Dacă dr. Howard a încetat din viaţă în 2014, la vârsta de 104 ani, la finele anului trecut, soţia sa, Lottie a murit cu două luni înainte de a împlini 100 de ani. Donaţia lor, de 400 de milioane de dolari, a mers în Israel, către Universitatea Ben-Gurion din Negev, Beer Sheva, fiind cea mai mare donaţie pe care o universitate din acest stat a primit-o vreodată. Următorul în clasament este Paul Allen, co-fondatorul Microsoft, care în 2016 a făcut donaţii în valoare de aproximativ 295 de milioane de dolari. Banii au fost alocaţi unor domenii precum artă, cultură şi ştiinţă. Investitorul John Arnold, alături de soţia sa, Laura, a donat 284 de milioane de dolari, dintre care 183 au mers către fundaţia pe care cei doi au clădit-o: Laura and John Arnold Foundation. Ei susţin eforturile din educaţie, sistemul judiciar şi ştiinţa.

Larry Ellison, co-fondatorul Oracle, a donat în 2016 circa 271 milioane de dolari. Mare pare din bani au mers către Universitatea din California de Sud. Totodată, Charles Munger, vicepreşedintele Hathaway, a donat anul trecut aproximativ 200 de milioane de dolari Universităţii California din Santa Barbara. 

În acelaşi timp, Bill şi Melinda Gates au donat 141 de milioane de dolari propriei fundaţii. Începând cu anul 2000, atunci când au lansat asociaţia, şi până acum, cei doi soţi au donat peste 36,7 miliarde de dolari.