Le vedem în fiecare zi la televizor. Fie că ne fac zilele mai ușoare prin entertaining, sau uneori mai grele prin veștile pe care ni le aduc la știri, revista „Top 100 Femei de Succes” și-a propus să scoată în evidență povestea expertelor din mass-media românească. CAPITAL a nominalizat 10 femei pentru ediția din 2022 a topului, la categoria „Mass-Media”: Irina Fodor, Anca Alexandrescu, gazda emisiunii „Culisele Statului Paralel”, Realitatea; Iulia Ionescu, gazda emisiunii „iLike IT” de pe ProTV; Monica Ghiurco, gazda emisiunii „Moștenirea clandestină” de la TVR; Sabrina Preda, „News Hour with CNN”, Antena 3; Denise Rifai, „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Kanal D; Irina Păcurariu, „Rețeaua de Idoli”, TVR; Adela Popescu; Oana Zamfir (Stancu), Antena 3; Elena Stancu, reporter independent în diaspora.

 


Premiile au fost acordate de Diana Baciuna, secretar de stat, Ministerul Agriculturii.

„Noi, femeile, prin munca și dedicarea prin care ne urmăm visul ducem România la nivelul următor. Vă felicit pe toate doamnele și vă mulțumesc. Activitatea dvs. în domenii cheie pentru dezvoltarea socio-economică a României  este remarcabilă și merită recunoscută nu numai ca răsplată a eforturilor pe care fiecare dintre voi le-a făcut pentru a atinge acest drum lung către succes.

Cunosc nominalizările și sunt onorată să acord premiul unor persoane care reușesc în fiecare zi să-și onoreze angajamentul într-un domeniu esențial al vieții democratice. Sunteți adevărate modele în viața noastră. Dragi doamne, vă urez în continuare putere de muncă, încredere în forțele dvs. care v-au adus aici și vă vor conduce, cu siguranță, și mai departe. Felicitări celor 100 de femei premiate astăzi și tuturor femeilor care fac câte un pas către visul lor!”, a declarat Diana Baciuna în timpul galei.

Pentru ediția din 2022 a Galei „Top 100 Femei de succes”, CAPITAL a acordat 3 premii jurnalistelor de performanță din România.

Premiul pentru „Dezvoltarea proiectului Moștenirea clandestină” merge către dna. Monica Ghiurco, unul dintre jurnaliștii-emblemă ai postului national de televiziune. Cu o carieră ireproșabilă și de un profesionalism ieșit din comun, Monica Ghiurco este una figurile luminoase ale breslei ziariștilor.

„Mulțumesc foarte mult Capital pentru această gală minunată care răsplătește efortul multora dintre noi de a demonstra că munca susținută capătă relevanță. S-au dat multe definiții succesului. În cazul jurnalistului, succesul vine atunci când ești recunoscut credibil și relevant.  Noi, presa, avem un rol extrem de important, o foarte mare responsabilitate: noi trebuie să aducem motivația oamenilor de a continua. De a iubi concurența și de a demonstra că valorile reale pot să ne ducă la o viață mai bună pe noi toți. Haideți să devenim lideri, să ne ridicăm echipele cu care lucrăm! Să ridicăm comunitățile noastre, fiindcă astfel ridicăm România!”

Sabrina Preda a primit pe scena Galei „Top 100 femei de succes” premiul pentru „Lansarea și dezvoltarea proiectului News Hour with CNN”. Acest proiect, pentru jurnalistă, reprezintă recunoașterea a opt ani de muncă zilnică. Este foarte mândră de echipa cu care lucrează, pe care o recomandă ca fiind compusă din cei mai pregătiți jurnaliști de la noi din țară, fiind bucuroasă că poate învăța meserie de la ei.

„Sunt acum lângă Kiev, în Iprin, a trebuit să acopăr vizita președintelui la Kiev. Sunt onorată și măgulită să fiu nominalizată alături de atât de multe femei de succes din România, puternice, pe care le admir tare mult. Să fii o femeie de succes nu înseamnă să fii cunoscută sau celebră. Cele mai multe femei de succes nu sunt cunoscute. În Ucraina am văzut sute de femei puternice care au rămas, au luptat pentru familiile lor, și-au susținut soții care au plecat pe front, le-am cunoscut și m-au impresionat până la lacrimi. Cea mai de succes femeie rămâne mama mea!”

Pentru „Dezvoltarea proiectului Vorbește Lumea”, nici Adela Popescu nu a putut să scape fără un premiu din partea Revistei Capital. Nici nu știi cum să o recomanzi: cântăreață, actriță, prezentator tv. S-a remarcat încă de pe vremea serialului „Numai iubirea”, iar de atunci până în prezent, nu a părăsit casele telespectatorilor din România.

„Mulțumesc din toată inima Revista Capital! Aș vrea să spun că premiul se dedică echipei mele, fără de care n-aș fi putut să vă transmis această stare de bine.”