Cele mai mari temeri ale studiourilor Paramount s-au adeverit, după ce un raport al experţilor americani indică faptul că „Star Trek: Un nou început” a fost cel mai piratat film al anului 2009, informează Reuters.

În luna octombrie, reprezentanţii studiourilor Paramount au avertizat Federal Communications Commission că filmul „Star Trek: Un nou început” devenise foarte căutat pe site-urile de piraterie online de tipul file-sharing.

Potrivit datelor furnizate de TorrentFreak, filmul „Star Trek: Un nou început” a fost descărcat de aproape 11 milioane de ori (10,96 milioane de descărcări), în 2009, depăşind „Transformers: Răzbunarea celor învinşi” (10,6 milioane de descărcări). Cele două filme se află pe primele poziţii şi în clasamentul încasărilor din acest an pe plan mondial.

La cealaltă extremă, în privinţa succesului de box office, se află filmul „RocknRolla”, regizat de Guy Ritchie, care s-a clasat pe poziţia a treia în clasamentul filmelor piratate (9,4 milioane de descărcări), dar care a obţinut încasări de doar 26 de milioane de dolari în 2009 pe plan mondial.

Poziţiile următoare au fost ocupate de filmele „Marea mahmureală/ The Hangover” (9,1 milioane de descărcări), „Amurg/ Twilight” (8,72 milioane de descărcări), „District 9” (8,28 milioane de descărcări), „Harry Potter şi Prinţul Semipur” (7,93 de milioane de descărcări), „Jocuri la nivel înalt/ State of Play” (7,44 milioane de descărcări), „X-Men de la Origini: Wolverine” (7,2 milioane de descărcări) şi „Numere fatale/ Knowing” (6,93 milioane de descărcări).

SURSA: Mediafax