Forbes: Cristiano Ronaldo rămâne cel mai bine plătit sportiv al planetei

Cristiano Ronaldo, fotbalistul portughez, ocupă poziția de lider în clasamentul celor mai bine plătiți sportivi ai lumii, conform revistei economice americane Forbes, pentru a patra oară în cariera sa.

Cristiano Ronaldo
SURSA FOTO: Dreamstime

În plus, jucătorul spaniol de golf, John Rahm, a urcat pe locul secund în această ierarhie, în urma participării sale remarcabile în competiția LIV Golf, susținută financiar de Arabia Saudită.

Ronaldo a devenit cel mai bine plătit sportiv din lume după semnarea contractului cu clubul saudit Al-Nassr, iar Forbes estimează că veniturile sale totale se ridică la aproximativ 200 de milioane de dolari, stabilind astfel un record istoric pentru un jucător de fotbal. Veniturile sale din activitățile sportive pe teren sunt evaluate la 200 de milioane de dolari, în timp ce sumele obținute din activitățile extra-sportive se ridică la 60 de milioane de dolari, grație contractelor de sponsorizare încheiate cu diverse mărci, care utilizează audiența sa masivă de 629 de milioane de urmăritori pe Instagram sub numele de „CR7”.

John Rahm, care a câștigat în două turnee majore, s-a alăturat LIV Golf în luna decembrie, o mișcare care a provocat o mare agitație în lumea golfului, iar presa de specialitate a dezvăluit că actualul număr cinci mondial va primi cel puțin 300 de milioane de dolari.

Pe lângă această garanție, Rahm a acumulat 218 milioane de dolari în câștiguri și se alătură lui Ronaldo ca fiind singurii doi sportivi care au depășit pragul de 200 de milioane de dolari.

Messi are „doar” 135 de milioane de dolari

Pe locul trei în această ierarhie se află argentinianul Lionel Messi, câștigător a opt Baloane de Aur, care a făcut o mutare profitabilă în Major League Soccer, la Inter Miami, ceea ce i-a adus 135 de milioane de dolari.

lionel messi
SURSA FOTO: Instagram, Lionel Messi

La vârsta de 36 de ani, campionul mondial a câștigat 65 de milioane de dolari din activitățile sportive pe teren, restul de 70 de milioane provenind din acordurile semnate cu sponsori de top precum Adidas și Apple.

Baschetbalistul american LeBron James, superstarul echipei Los Angeles Lakers, ocupă locul patru în clasamentul Forbes, cu un venit de 128,2 milioane de dolari, deși se apropie de retragere la vârsta de 39 de ani, după ce a devenit primul jucător NBA care a marcat peste 40.000 de puncte în carieră. Totuși, acesta intenționează să participe la Jocurile Olimpice din această vară, înainte de retragere.

Giannis Antetokounmpo, starul de la Milwaukee Bucks, se clasează pe locul cinci în clasamentul Forbes, cu venituri de 111 milioane de dolari, în timp ce căpitanul echipei naționale de fotbal a Franței, Kylian Mbappe, coboară pe poziția a șasea, cu 110 milioane de dolari.

Neymar și Benzema sar și ei de sută

Mbappe a anunțat că va pleca în această vară de la Paris Saint-Germain, după șapte ani petrecuți în capitala Franței, unde a devenit cel mai prolific marcator din istoria clubului parizian. Se așteaptă ca în curând să se alăture echipei spaniole Real Madrid.

Brazilianul Neymar, fostul star al lui PSG, care a semnat cu echipa Al-Hilal din Liga Profesionistă din Arabia Saudită, ocupă locul al șaptelea în clasament, cu 108 milioane de dolari, deși a ratat o mare parte din sezon din cauza unei accidentări grave.

Neymar jr
SURSA FOTO: Dreamstime

Atacantul francez Karim Benzema, care evoluează și el în fotbalul saudit, la Al-Ittihad, se află pe locul opt în clasament, cu venituri de 106 milioane de dolari, urmat de baschetbalistul american Stephen Curry, starul echipei Golden State Warriors, care ocupă locul nouă cu 102 milioane de dolari.

Lamar Jackson este singurul jucător din Liga Profesionistă de Fotbal American (NFL) prezent în topul Forbes, ocupând locul zece cu venituri de 100,5 milioane de dolari, datorită unui bonus semnat la încheierea noului său contract cu Baltimore Ravens, anul trecut.