„Procesul de selecţie se va încheia în maxim 2-3 săptămâni. Trebuie să alegem între trei companii de construcţii. În iunie vom începe construcţia centrului comercial, care va dura 14 luni. Inaugurarea proiectului este programată pentru luna octombrie a anului 2015“, a declarat pentru Capital Michael Topolinski.

Prima fază a proiectului din Bucureştii Noi, care ar trebui să cuprindă un centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 36.000 mp, necesită o investiţie de 100 mil. euro, urmând ca ulterior zona comercială să fie completată de un turn de birouri, care va ridica suprafaţa la 68.000 mp şi investiţia la 170 mil. euro. Topolinski spune că 70% din suprafaţa mallului este deja închiriată, printre chiriaşi numărându-se Cora, H&M, C&A, Mango, Deichman şi Cinema Grand (care va opera opt săli de cinema) şi că încă mai are înţelegerea cu Alpha Bank pentru finanţarea proiectului.

Compania a început deja şi procesul de închiriere al etapei a doua a proiectului Victoria City, un turn de birouri cu o suprafaţă de 16.500 mp, care va include şi 3.000 mp de spaţii de retail conectate cu mallul. Această etapă este programată pentru livrare în prima jumătate a anului 2016.

Benevo a achiziţionat în 2008 terenul de 5,3 hectare al fostei fabrici Textile Dacia pentru circa 40 mil. euro.

Investitorul mai are în portofoliu 300 de apartamente noi, grupate în diferite ansambluri rezidenţiale din Bucureşti, majoritatea fiind date spre închiriere.

„Pregătim achiziţia a încă 66 de apartamente într-un singur ansamblu rezidenţial, dar deocamdată nu pot spune care“, a mai spus omul de afaceri.

Compania a mai anunţat că intenţionează să cumpere noi terenuri în România şi Ucraina, pentru a-şi ridica portofoliul de proiecte în dezvoltare la 360.000 mp de spaţii de retail şi de birouri. Săptămâna trecută, Benevo a semnat un acord ce prevede achiziţia a 30 de hectare de teren în Ucraina.