Pe locurile următoare se află Goldman Sachs, Deutsche Bank, Citigroup şi Bank of America Merrill Lynch.

Majoritatea băncilor de investiţii s-a confruntat în ultimele luni cu diminuarea veniturilor din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor şi a reglementărilor mai dure privind capitalul. În perioada ianuarie-septembrie 2014, veniturile totale ale băncilor de investiţii au scăzut cu 6% comparativ cu primele nouă luni din 2013.

Coalition a precizat că, în primele nouă luni ale acestui an, JPMorgan şi Citi au realizat venituri de aproximativ 8,9 miliarde de dolari în sectorul FICC (venituri fixe, tranzacţii valutare şi tranzacţiile cu materii prime).

La categoria equities, pe primul loc se află Morgan Stanley (care a raportat venituri de 4,5 miliarde de dolari în creştere cu 15% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2013), urmată de JPMorgan şi Goldman.

Studiul Coalition analizează performanţele înregistrate de cele mai mari bănci de investiţii din lume: Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley şi UBS.

Din 2010, când a început publicarea studiului Coalition, grupul american JPMorgan Chase s-a clasat pe primul loc în topul principalelor bănci de investiţii din lume.

AGERPRES