În afaceri, experiența poate face diferența dintre profituri record și pierdere. Iar dovada o reprezintă evoluția business-urilor celor mai în vârstă milionari din Top 300 Capital. Sunt în formă, au un tonus ridicat, și pentru ei tot ce contează este prezentul și viitorul. Un exemplu în acest sens este Ion Țiriac, fost sportiv de perfomanță.

„Acum nu mai fac sport! De fapt, nu mai fac sport de 30 de ani!” Asta ne-a spus Ion Țiriac când l-am întrebat dacă acesta este secretul lui de a se păstra într-o formă de invidiat și acum, la vârsta de 76 de ani. Nu de alta dar Ion Țiriac călătorește enorm și își conduce cu mână de fier imperiul financiar pe care l-a construit de la zero. A ajuns cel mai bogat român pentru că dintotdeauna a fost extrem de lucid în tot ceea ce a făcut. Asta s-a văzut și în sport, dar și în business. „Eu am fraza mea pe care o spun mereu: «Eu sunt extraordinar de inteligent într-o singură situație: când îmi dau seama că sunt prost». Și atunci iau pe altul, care e mai deștept, să faca treaba care se cuvine“, ne-a dezvăluit Ion Țiriac strategia lui prin care are succes în afaceri.

 

 

Totuși, dacă ar fi să facem un portret de milionar din Top 300, acesta ar arăta în felul următor: are 55 de ani, este bărbat, locuiește în București și are o avere medie de 69,3 milioane de euro.

 

Despre cum au evoluat averilor celor mai bogați români aflați din Top 300 Capital, de vineri, 30 octombrie, la toate chioșcurile de ziare.

Câți ani muncești pentru a intra în Top 300

CITEŞTE ŞI TOP 300 CAPITAL 2015: Gigi Becali este mai sărac, dar și-a reconsolidat poziția în topul bogaților țării

CITEŞTE ŞI TOP 300 CAPITAL 2015: Cel mai bogat român cu afaceri în media