Aceste vehicule de elită întruchipează apogeul excelenței inginerești și sunt rezervate unui segment foarte mic de oameni, care caută o experiență de neegalat în domeniul șofatului.

După cum scrie ForbesIndia, cele mai scumpe mașini din lume oferă cele mai noi caracteristici de siguranță, tehnologie de ultimă oră, interioare extrem de confortabile și opțiuni extinse de personalizare.

Acestea sunt cele mai scumpe mașini din lume

ForbesIndia a întocmit o listă cu primele zece cele mai scumpe mașini din lume, pe baza datelor preluate de la surse din industrie.

1. Rolls-Royce La Rose Noire Droptail: 30 de milioane de dolari

Rolls-Royce intră în lumina reflectoarelor cu cel mai recent model, pentru a redefini luxul. Desprinzându-se de aspectul obișnuit al unui Rolls Royce cu patru locuri, acest model cu două locuri are un hardtop detașabil. Incrustațiile detaliate prezintă un panou curbat, compus din 1.603 bucăți individuale de furnir Black Sycamore. Vopseaua exterioară True Love continuă inspirația designului, creând o operă de artă pe patru roți.

2. Rolls-Royce Boat Tail: 28 de milioane de dolari

Rolls-Royce Boat Tail este dovada vie că și cantitatea și calitatea pot merge mână-n mână fără a se umbri reciproc.

Această mașină unică prezintă elementele unui iaht J-Class, precum și ale modelului original Boat Tail din 1932. Rolls-Royce Boat Tail și-a făcut debutul public la Concorso d’Eleganza Villa d’Este, din Italia, la sfârșitul anului 2021 și se mândrește cu motorul V12 twin-turbo de 6,75 litri, 563 de cai putere. Oficial, este cea mai scumpă mașină nouă din lume.

3. Bugatti La Voiture Noire: 18,7 milioane de dolari

În 2019, Bugatti a luat o decizie genială de branding când și-a lansat noua supermașină. Producătorul francez a optat pentru un nume minimalist și simbolic: Mașina Neagră.

Mașina are o carcasă din fibră de carbon, sculptată manual, un motor quad-turbo W16 8.10L care produce 1500 cai putere și o accelerație de 0. -60 mph (0-100 km/h) în 2,4 secunde.

Viteza sa maximă este de 260 mph (420 km/h).

4. Pagani Zonda HP Barchetta: 17,6 milioane de dolari

Zonda a fost prima mașină din casa auto Pagani Automobili. Producția ar fi trebuit să înceteze, favorizând Huayra; în schimb, Pagani a apărut cu multe ediții speciale, diferite.

Cadrul său este format în întregime din fibră de carbon pentru un corp ultra-ușor și o senzație fermă și rapidă.

Din păcate, Pagani Zonda HP Barchetta este și cea mai scumpă mașină pe care nu o poți cumpăra. Doar trei vehicule au fost fabricate în această versiune unică și specifică a Zonda. Accelerația este de 0-60 mph sau 0-100 km/h în 3,4 secunde. Zonda HP Barchetta poate atinge o viteză maximă de 220 mile pe oră (355 km/h).

5. SP Automotive Chaos: 14,4 milioane de dolari

Designerul auto grec Spyros Panopoulos a lansat două mașini care utilizează unele dintre cele mai avansate materiale din lume.

Modelul de bază este versiunea SP Automotive Chaos Earth cu 2.048 de cai putere și costă 6,3 milioane de dolari. Dar varianta Zero Gravity împinge motorul quad-turbo V-10 la 3.065 cai putere, ajungând la 62 mph (100 km/h) în 1,55 secunde și un sfert de milă în mai puțin de 7,5 secunde. Prețul ei este de 14,4 milioane de dolari.

6. Rolls-Royce Sweptail: 13 milioane de dolari

Unul dintre cele mai impesionante lucruri ale acestei mașini este fuziunea dintre vechi și nou: lux modern, combinat cu o pată de glamour din anii 1920-1930. Vorbim despre caracteristici din silueta clasică Rolls-Royce, combinate cu inovație și tehnologie.

7. Bugatti Chiron Profilée: 10,78 milioane de dolari

Bugatti Chiron Profilée este o creație unică. Deși este o versiune ușor atenuată a Pur Sport, Profilée are cu ce să impresioneze. Atinge 62 mph (100 km/h) în aproximativ 2,3 secunde și atinge 230 mph, dacă puteți găsi un drum potrivit.

8. Bugatti Centodieci: 9 milioane de dolari

Bugatti, o marcă cunoscută pentru caroseria unică și caracteristicile luxoase, a vrut să ofere Centodieci tot ce este posibil pentru a-l face memorabil și decadent. Cu un W-16 quad-turbo de 1577 CP, s-ar putea să nu fie cel mai rapid Bugatti, dar are cea mai rapidă accelerație.

Cu această mașină, Bugatti aduce un omagiu EB110 („Centodieci”), o supermașină produsă la începutul anilor ’90. Centodieci va avea o viteză maximă de 236 mph sau 379 km/h.

9. Mercedes-Maybach Exelero: 8 milioane de dolari

Pentru compania germană de anvelope, Fulda, a însemnat punerea în funcțiune a unui vehicul de testare specializat pentru a depăși limitele ingineriei anvelopelor.

Fulda a renunțat la suma incredibilă de 8 milioane de dolari pentru a crea Mercedes-Maybach Exelero, un vehicul unic cu un V-12 twin-turbo care are 690 cai putere.

10. 777 Hypercar: 7,6 milioane de dolari

Motorul său V-8 cu aspirație naturală eliberează o putere incredibilă de 730 cai putere, ceea ce poate să nu pară impresionant, până când nu descoperi că întreaga mașină cântărește doar 900 kg.