Plaja este locul în care apa cristalină a mării sau a oceanului mângâie nisipul cald. Este un adevărat răsfăț pentru simțuri, de la sunetul apei care întâlnește nisipul, până la parfumul inegalabil al sării care plutește în aer. De aceea, pe bună dreptate, plajele sunt unele dintre cele mai frumoase locuri.

Plaja este locul unde oamenii se pot conecta cu natura vindecătoare

Relaxarea pe plajă este benefică pentru minte și trup. S-a descoperit că apa sărată eliberează ioni negativi care îi ajută pe oameni să se simtă mai calmi, iar sunetul meditativ al valurilor poate oferi un sentiment de relaxare. Plaja este locul unde oamenii se pot conecta ușor cu natura vindecătoare.

Din fericire, există plaje frumoase peste tot în lume, de la locuri renumite pentru plajele perfecte, cum ar fi Insulele Turks and Caicos, până la plajele accidentate de pe stâncile Italiei.

Tripadvisor a acordat recent premiul Travelers’ Choice 2024 pentru plaje, care a analizat recenzii și evaluări între octombrie 2022 și 30 septembrie 2023, pentru a descoperi cele mai bune plaje din întreaga lume, scrie USA Today.

În timp ce cele mai bune plaje de anul trecut au inclus o mare varietate de peisaje naturale uimitoare, premiile de anul acesta au readus în prim plan nisipurile pitorești și apele cristaline după care oamenii tânjesc atunci când se gândesc la o vacanță.

Iată primele 10 cele mai bune plaje din lume, conform Tripadvisor.

10. Plaja Varadero, Cuba

Fost oraș de pescuit, Varadero Beach este situată în Peninsula Hicacos și se întinde de-a lungul Mării Caraibelor. Plaja întinsă cuprinde de fapt șase plaje, inclusiv Varadero, Rincón Francés și La Alameda. Turiștilor le place să facă o baie răcoritoare în apa cristalină, să facă snorkeling pe fundul mării sau diferite sporturi acvatice, cum ar fi windsurfing.

9. Siesta Beach –Florida, SUA

Plaja Siesta are unul dintre cele mai fine nisipuri din lume. Este situată pe uimitoarea insulă Siesta Key din Florida. Acest colț de paradis este renumit pentru nisipul său alb de cuarț, considerat cel mai fin nisip din lume.

8. Eagle Beach – Aruba, Caraibe

Marea plajă Eagle din Aruba a captivat în ultimii ani sute de turiști, clasându-se ca a doua cea mai bună plajă din lume.

Această plajă idilică este cunoscută pentru apele sale calme și șansa de a prinde țestoase. Eagle Beach invită vizitatorii să se relaxeze într-un paradis, fie că se bucură de căldura soarelui, fie că fac snorkeling în mijlocul vieții marine sau se plimbă de-a lungul țărmurilor pitorești.

7. Manly Beach, Sydney, Australia

Manly Beach este cunoscut drept locul de naștere al surfingului în Australia, găzduind primul concurs modern de surfing din lume în 1964.

Vizitatorii pot înota, pot face scufundări sau pot naviga de-a lungul țărmului. Manly Beach este o întindere lungă de nisip și include un mic golf, o zonă de înot doar pentru familii și Shelly Beach, un loc pentru snorkeling.

6. Anse Lazio, Insula Praslin, Seychelles

Ascunsă într-un golf de pe insula Praslin, Anse Lazio este ca o oază ascunsă. De-a lungul țărmului curat și al mării azurii se află numeroase plante tropicale luxuriante.

Pe Tripadvisor, vizitatorii au spus că le-a plăcut să se arunce în valuri sau să guste o băutură exotică la barul de pe plajă.

5. Plaja Grace Bay, Grace Bay, Insulele Turks și Caicos

Această plajă din Caraibe a obținut același loc în cadrul Tripadvisor Travelers’ Choice Award pentru plaje, de anul trecut, și pe bună dreptate. Cu vedere la Oceanul Atlantic, Plaja Grace Bay captivează vizitatorii cu atmosfera sa liniștită. Aici, apele turcoaz nu sunt niciodată agitate, datorită unui recif din larg. Deoarece plaja face parte din ”Parcul Național Prințesa Alexandra”, rămâne curată și nealterată.

4. Plaja Kaanapali – Lahaina, Hawaii, SUA

Numită adesea cea mai bună plajă din SUA, plaja Kaanapali oferă turiștilor apă caldă și un nisip alb, fin. Plaja este cea mai bună evadare pentru oricine, oferind paddleboarding, snorkeling și, de asemenea, este locul perfect pentru a privi apusul.

3. Plaja La Concha – San Sebastian, Spania

Plaja La Concha este o bijuterie renumită a Țării Bascilor. Situat în fermecătorul oraș pescăresc San Sebastian, acest golf încântător este încadrat de dealuri și de o insulă nelocuită, care poate fi vizitată. O promenadă cu restaurante și cluburi oferă oaspeților un loc perfect pentru distracții.

2. Spiaggia dei Conigli – Lampedusa, Italia

Spiaggia dei Conigli (Plaja iepurilor) este renumită pentru apa limpede și stâncile de granit alb. Situată pe insula Lampedusa, în largul coastei siciliene, plaja este accesibilă doar cu barca sau cu o plimbare de 15 minute pe jos, dar merită tot efortul. Pe timpul verii, devine unul dintre puținele locuri din țară în care țestoasele marine își depun ouăle.

Chiar înainte de a ajunge la plajă, pe jumătate ascunsă într-o vale, se află vila în care a locuit cândva actorul și cântărețul italian Domenico Modugno. Era atât de îndrăgostit de golf, încât l-a numit „piscina lui Dumnezeu”.

1. Praia da Falésia – Olhos de Agua, Portugalia

Nisipurile aurii și apa albastră strălucitoare fac din Praia da Falésia cea mai frumoasă plajă din lume. De aceea, anul trecut s-a clasat pe locul șase. Cu stânci în culorile roșu și portocaliu, această plajă își impresionează vizitatorii cu frumusețea naturală. Potrivit recenziilor Tripadvisor, mulți vizitatori ai plajei au apreciat faptul că nu este foarte aglomerată.