1. Cunoscutul actor al serialului de televiziune „Seinfeld”, Jerry Seinfeld, este cel mai bine plătit actor de comedie din lume. Anul trecut, actorul a înregistrat câştiguri în valoare de 69 de milioane de dolari, potrivit Mediafax. În 2016, comicul actor făcea parte din topul realizat  anulal de Forbes. În urma unui contract încheiat cu reţeaua Netflix pentru două show-uri de comedie, Jerry a încasat suma de 69 de milioane de dolari, ceea ce i-a readus locul întâi în topul  celor mai bine  plătiţi actori.

2. Chris Rock ocupă locul al 2-lea cu un venit de 57 milioane de dolari. Actorul afro-american a fost votat de public ca fiind printre primii 50 cei mai buni comedianţi din Statele Unite ale Americii.

 

3. Louis C.K., câștigătorul premiului Grammy de 2 ori pentru cel mai bun album de comedie, se poziţionează pe locul al 3-lea în  top, cu suma încasată de 52 de milioane de dolari.

4. Dave Chappelle, actorul de culoare care a  debutat odată cu rolul din Robin Hood: Bărbaţi în izmene, ocupă locul 4 în clasament cu 47 de milioane de dolari. La fel ca Louis C.K, ambii comedianţi au obţinut câştiguri considerabile în perioada iunie 2016-iunie 2017, datorită unor afaceri încheiate cu serviciul de streaming.

 

5. Amy Schumer este singura femeie din topul de 10  şi ocupă locul al 5-lea, cu 37.5 milioane de dolari.

6. În 2015, Kevin Hart era cel mai bine plătit actor de comedie din lume în lista Forbes cu un câştig de 87,5 milioane de dolari. Anul acesta ocupă locul 6 cu suma de 32,5 milioane de dolari. Kevin Hart şi-a amânat turneul pentru a se concentra pe activitatea filmografică şi pe platforma sa Laugh Out Loud, care se va lansa în curând.

 

7. Locul 7 este ocupat de Jim Gaffigan, cu 30,5 milioane de dolari în câştiguri. Printre producţiile cinematografice în care a fost distribuit se numără: „Urmărire periculoasă”, „ Amor la distanţă”, „ Spitalul de nebuni”, „ Din nou la 17 ani”. Jim Gaffigan este un actor de  comedie observator, principalele teme din spectacolele sale fiind lenea, mâncarea şi viaţa de părinte.

8. Terry Fator este fostul câştigător al concursului ‘America’s Got Talent’, şi ocupă locul opt în clasament, obţinând 18.5 milioane de dolari. Suma a fost obţinută datorită a 225 de spectacole pe care le-a susţinut, majoritatea desfăşurându-se în Las Vegas.

 

9. Jeff Dunham este ventriloc, producător şi actor de comedie. El este descris ca fiind „o versiune mult mai digerabilă a lui Don Rickles cu o tulburare de personalitate multiplă”. Anul acesta, ventrilocul  ocupă locul  9 în topul Forbes cu 15.5 milioane de dolari.

10. Sebastian Maniscalco este ultimul plasat în top 10 cei mai  bine plătiţi actori de comedie din lume, întocmit de Forbes, cu 15 milioane de dolari. Actorul a spus că: ”Orice oportunitate ar veni în cale, aş spune: Rezervaţi-mă. Lăsaţi-mă să merg acolo – oricare ar fi spectacolul, oricare ar fi suma pentru el.”, potrivit Mediafax. Şi el şi actorul Jeff Dunham au jucat în 100 de spectacole fiecare.