Astfel, bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială va fi majorat cu 8 milioane de lei, ajungând la 539 de milioane, suma adăugată reprezentând ajutoare sociale în numerar. De la Administraţia Fondului Imobiliar urmează să se taie 10 milioane de lei (în special de la bunuri şi servicii), bugetul acesteia ajungând la 17,8 milioane lei.

De asemenea, se va reduce bugetul Administraţiei Străzilor cu 40 de milioane de lei (ajungând la 336 milioane lei), banii reprezentând în principal creditele bugetare pentru execuţia şi modernizarea intersecţiilor semaforizate şi pentru o aplicaţie de smart parking (creditele de angajament rămân nemodificate pentru ambele). Pe de altă parte, au fost prevăzuţi bani pentru realizarea pasarelelor pietonale: 6 milioane de lei la credite bugetare şi 18 milioane de lei la credite de angajament.

Din bugetul Centrului de Protecţie a Plantelor vor fi tăiaţi 740.000 de lei, ajungând la 12 milioane lei. Banii destinaţi Proedus vor fi suplimentaţi cu 12 milioane lei (pentru bunuri şi servicii), ajungând la 80 de milioane de lei.

Conform hotărârii, vor fi tăiaţi două milioane de lei din bugetul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (din totalul de 55,9 milioane lei), reprezentând în principal sumele destinate pentru consolidarea, reamenajarea şi schimbarea funcţiunii crematoriului Cenuşa.

Bugetul de 146 de milioane de lei al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Bucureşti va fi redus cu 26,6 milioane lei.

De asemenea, au fost prevăzuţi 20 de milioane de lei pentru realizarea primelor patru trasee care fac parte din sistemul de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti.

SURSA: Agerpres


Te-ar putea interesa și: