A fost deschisă cea mai lungă autostradă din lume. Unde se află și câți kilometri are (FOTO)

Autostrada Beijing-Urumqi este cea mai lungă autostradă din lume. Aceasta are 2.800 de kilometri, 500 dintre aceștia traversând deșertul. Autostrada a fost dată în folosință la finalul lunii trecute, pe 30 iunie.

Potrivit China Daily, autostrada unește capitala regiunii autonome Xinjiang Uygur din nord-vestul Chinei prin deşertul Gobi şi peste munţi. Autostrada trece prin Beijing, provinciile Hebei, Shanxi şi Gansu şi regiunile autonome Mongolia Interioară şi Xinjiang Uygur.

Cel mai rapid pasaj rutier

Ministrul chinez al Transporturilor spune că această autostradă este a doua care leagă regiunea autonomă de alte părţi ale Chinei şi reduce distanţa de conducere între Urumqi şi Beijing cu 1.300 km.

Datorită faptului că reduce distanța de conducere, autostrada a devenit cel mai rapid pasaj rutier din partea de nord-vest, nord şi nord-est a ţării. Traseul, numerotat G7, este una dintre cele şapte autostrăzi naţionale care leagă Beijingul de alte oraşe importante în cadrul planului naţional de autostrăzi.

Va spori comunicarea

Se dorește ca această autostradă să sporească comunicarea și dezvoltarea socială și economică între Xinjiang şi alte părţi ale Chinei. Mai mult de atât atât, traseul G7 este cea mai convenabilă rută de la portul uscat Khorgas din Xinjiang până la portul de coastă Tianjin al Mării Galbene.