Reprezentanta aeroportului Schiphol (al patrulea ca mărime din Europa) a adăugat, de asemenea, că toate zborurile către acest aeroport au fost redirecţionate spre alte oraşe din regiune.

Fraport, compania care administrează aeroportul din Frankfurt, a anunţat că două zboruri cu destinaţia Amsterdam au fost amânate şi a precizat că deocamdată nu a primit o cerere de la aeroportul Schiphol de a prelua zboruri redirecţionate de la Amsterdam.

Transportul public în zona Amsterdam a fost afectat, înregistrându-se întârzieri ale trenurilor şi pasageri blocaţi în tramvaie şi metrou. Potrivit televiziunii publice olandeze NOS, activitatea spitalelor nu a fost afectată întrucât acestea dispun de generatoare de rezervă.

La o oră şi jumătate de la incident, compania olandeză de distribuţie a energiei electrice TenneT a anunţat că a fost reluată furnizarea electricităţii în unele părţi ale zonei Amsterdam. Într-o postare pe Twitter, compania TenneT a explicat că pana electrică a fost cauzată de o avarie la o staţie electrică din Diemen, o suburbie a Amsterdamului.AGERPRES