Ministrul Muncii a avut pe  agenda de zi două întâlniri care au ca temă livrarea pensiilor și a alocațiilor pe card. Ministrul ar vrea ca pensiile să fie livrate pe card deoarece este nemulțumit de serviciile Poștei Române. Violeta Alexandru acuză Poșta că a întârziat plata pensiilor.

În acest context, Violeta Alexandru dorește ca toate pensiile să fie livrate pe card însă în mediul rural este aproape imposibil, așa cum a spus și fostul ministru al Muncii, Marius Budăi.

Ce spune Marius Budăi

”Cei de la Poșta Română nu au întârziat plățile ci doamna ministrului. Ar fi ideal ca plățile să fie livrate  pe card dar nu se poate pentru că nu sunt POS sau bancomate în satele mai sărace și îndepărtate sau satele din munți”, a spus acesta.

În plus, Marius Budăi consideră că este costisitor pentru bănci ca acestea să implementeze bancomate în toate satele care nu au această posibilitate.

Oamenii au părerile împărțile

Pensionarii din diferite sate au părerile împărțite. Unora li se pare că plata pe card este bună având în vedere că nu mai așteaptă poștașul la o anumită dată însă sunt și pensionari care nu se descurcă cu un astfel de card. Mulți dintre ei au probleme de sănătate sau nu știu să opereze un bancomat.

În plus, oamenii sunt de părere că nu pot pot fi obligați să primească banii pe card.