"Toate sistemele Mac și dispozitivele iOS sunt afectate, însă nu există probleme cunoscute care să afecteze clienții în acest moment", a declarat Apple într-o postare pe blog care a reprezentat primul său comentariu public asupra vulnerabilității procesorului.

Apple a încercat să atenueze temerile legate de vulnerabilitate, menționând că a luat deja măsuri pentru a proteja dispozitivele.

Cele mai recente versiuni ale sistemelor sale de operare mobile, desktop și Apple TV – iOS 11.2, macOS 10.13.2 și respectiv tvOS 11.2 – toate conțin soluții menite să atenueze exploatarea Meltdown în special, gaura de securitate care compromite miezul memoriei  interne a procesoarelor Intel. Apple a lansat deja toate aceste actualizări, deci, dacă dețineți oricare dintre aceste dispozitive, le puteți proteja asigurându-vă că sistemul dvs. de operare este actualizat.

Cea mai probabilă modalitate prin care atacatorii vor putea colecta date importante de pe dispozitivele Apple ar fi prin intermediul unui browser web. Compania intenționează să emită o soluție pentru Safari pe dispozitivele Mac și iOS în zilele următoare, care ar opri această amenințare.

Pentru a vă proteja dispozitivele Apple recomandă descărcarea aplicațiilor doar din surse sigure, cum ar fi App Store.

Atunci când vulnerabilitatea chip-ului a început să fie discutată public, unii cercetători în domeniul securității informatice au spus că o soluție pentru aceasta ar putea reduce performanța sistemelor afectate cu până la 30%. Cu toate acestea, Apple declară că nu a observat niciun efect asupra performanței dispozitivelor sale din cauza remedierilor pe care le-a aplicat.