Toate firmele din HoReCa vor primi bani! Claudiu Năsui anunță că nu există favoritisme

Aflat în platou la Antena 3, ministrul Economiei confirmă faptul că banii au fost promiși anul trecut și că nu au ajuns. Acesta a mai spus că se derulează trei măsuri de sprijin, concomitent, pentru firmele care au fost afectate de pandemia de coronavirus.

Claudiu Năsui mai spune că s-a renunțat la criteriile în baza cărora să fie alocați banii în ceea ce privește  ajutorul pentru sectorul HoReCa care constă în rambursarea a 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri din anul 2019 şi cea din 2020.

„E o măsură pe care am avut deja call-ul de proiecte, deci antreprenorii au putut să solicite fondurile şi în momentul acesta este în procedură de avizare. (…) Nu mai e primul venit, primul servit. Nu mai facem niciun criteriu (…) şi am ales să mergem după un lucru în mod inovator şi anume să dăm la toată lumea bani, proporţional. Adică dacă nu avem suficienţi bani, noi acum măsura este de 2,5 miliarde din care avem în buget un miliard. Mai puţini bani, dar la toţi şi când vine celălalt miliard jumătate îi dăm şi pe aceia, proporţional.”, spune ministrul.

Nu există favoritisme

Claudiu Năsui a subliniat că nu o să existe firme care vor primi bani și altele care nu vor beneficia de această măsură. Ministrul Economiei a spus că nu o să existe favoritisme.

”Nu o să existe niciun caz în care unii să primească bani, să fie fericiţi şi atât şi alţii să nu primească şi să aştepte rectificarea. Motivul pentru care am gândit aşa este tocmai ca să nu existe favoritisme”, a afirmat ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Ministrul a menţionat că prin această măsură nu au fost alocate, până în prezent, sume agenţilor economici din domeniul HoReCa.

Sursă foto: Dreamstime