„Nu ştiu dacă trebuie să vorbiţi la timpul trecut pentru doamna Kovesi că îşi dorea. Eu nu ştiu, dacă ştiţi dumneavoastră, că nu îşi mai doreşte. Trebuie să urmăm aceeaşi procedură de selecţie şi desemnare a procurorului european. De principiu – nu pot recompensa pe cineva pentru greşelile pe care le-a făcut, cu speranţa că pe viitor nu le va mai repeta. Am vorbit despre procurorul european, Până la final tren trebuie să desemnăm procurorul din partea României. (…) Categoric nu poate fi scoasă automat, precum nimeni nu poate fi introdus din oficiu, rămâne o competiţie deschisă”, a declarat ministrul Tudorel Toader, citat de Mediafax.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus marţi, după discuţia cu şefii DNA şi DIICOT, dar şi cu procurorul general, că aceştia vor contribui la finalizarea proiectului de lege pentru Parchetul European, urmând ca, în scurt timp, actul normativ să fie aprobat printr-o procedură de urgenţă.

„Trebuie să finalizăm şi am convenit împreună să contribuim la finalizarea proiectului de lege pentru operaţionalizarea Parchetului European, astfel ca într-un timp scurt să-l punem în transparenţă decizională, într-un timp scurt să-l trecem prin Guvern, să-l trimitem la Parlament, cu solicitarea aprobării într-o procedură de urgenţă”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în cadrul unei declaraţii de presă.