Este vorba despre Sascha Bajin, antrenorul care a stat în spatele succeselor sportivei Naomi Osaka. Bajin ar fi în discuţii cu reprezentanţii Simonei Halep.

Mutarea nu va avea loc acum, dar este de aşteptat ca în sezonul de zgură Halep şi Bajin să demareze parteneriatul. Marea miză e ca sportiva noastră să fie la 100% din toate punctele de vedere înainte de Roland Garros, acolo unde are o şansă uriaşă de a-şi apăra titlul, scrie sport.ro.

Deja pe reţelele de socializare sportiva noastră a fost sfătuită de mai multe săptămâni să îl angajeze neapărat pe Sascha Bajin. El este omul care a dus-o pe Naomi Osaka de pe locul 68 pe prima poziție WTA. Alături de el, sportiva niponă a câștigat două titluri de Grand Slam, însă Osaka l-a dat afară acum aproximativ o lună.

Fanii Simonei nu consideră că învingătoarea de la Roland Garros poate gestiona situaţia pe termen mediu şi lung astfel şi îi cer să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a-l angaja pe cel ce a fost declarat antrenorul anului 2018. Doar pe twitter sunt sute de mesaje care vorbesc despre cât de indicat ar fi un parteneriat Halep – Bajin.

La 16 zile de la câştigarea celui de-al doilea Grand Slam al carierei, Naomi Osaka a anunţat despărţirea de cel care a făcut-o să obţină cele mai importante performanţe.

Separarea de Sascha Bajin, cel care a fost ales cel mai bun antrenor în 2018, a fost anunţată de Osaka pe twitter: „Nu voi mai lucra în continuare cu Sascha. Îi mulţumesc pentru munca depusă şi îi doresc tot binele în viitor”, a anunţat actualul număr 1 mondial şi învingătoare la primul Grand Slam al anului, Australian Open, scrie Digi24.

Sascha Bajin, care a pregătit-o 13 luni pe Osaka, a mai fost în cariera sa în staff-urile unor nume foarte mari din tenisul mondial: Serena Williams, Victoria Azarenka şi Caroline Wozniacki.

Conform presei internaţional de specialitate, nimic nu lăsa de înţeles că se va produce această despărţire. Totuşi, există informaţii, negate de Osaka, că s-ar fi ajuns la această ruptură din cauza salariului prea mare avut de Bajin.

 

Simona a comentat, pe când se afla la Doha, vestea neaşteptată venită dinspre liderul mondial.

„Simt că a fost ceva diferit față de despărțirea mea de Darren, deoarece el a ales să plece pentru a fi alături de familie. Eu încă sunt prietenă cu Darren și avem o relație foarte bună de prietenie. Oricum, este imposibil la acest nivel fără antrenor, ai nevoie de sprijin, de oameni în jurul tău.

Cred că este dificil sa găsești pe cineva care să te înțeleagă, cu care să ai o relație bună. Antrenorul este cea mai importantă persoană din echipa ta, cu el trebuie să rezolvi anumite lucruri. Trebuie să existe compatibilitate și nu este ușor să găsești persoana potrivită”, a spus Simona, într-o conferință de presă.

Deocamdată fără Bajin, Simona s-a pregătit exemplar de Indian Wells, scrie DigiSport.