„Universitățile la care urmează să plece romanii în această toamnă, precum și Student Loans Company au transmis deja comunicate oficiale, care susțin acest lucru. Oricum, asteptările IntegralEdu sunt ca Marea Britanie să continue să ofere acces la educație și finanțare cetățenilor din țările membre UE si CEE”, subliniază reprezentantul Integral Edu.

În mai puțin de două luni se vor închide aplicațiile de împrumuturi pentru studii postuniversitare în Anglia, anul 2016-2017. Românii își pot finanța studiile de master sau MBA prin împrumuturi acordate de guvernul britanic împreună cu Departamentul de Business Inovation, cu sume în valoare de până în 10.000 de lire sterline. „Cine este interesat de master sau MBA în Anglia mai poate aplica pentru un împrumut. Condițiile de aprobare a împrumutului pentru studii postuniversitare pot fi consultate cu ocazia evenimentului educațional organizat la Hotel Sheraton, pe 18 iulie. Aici pot fi depuse documentele și pentru admiterea la universitate, însă cel mai indicat ar fi să se discute cu un consultant educațional măcar cu o săptămână înainte pentru scurtarea timpului de admitere. Astfel, pe 18 iulie, admiterea poate fi făcută în 15 minute, dacă toată documentația este în regulă. Apoi, imediat după admitere, se pot depune și cererile pentru împrumuturi”, mai spune Ana Maria Papp.

Singura problemă, adaugă ea, este timpul foarte scurt care a mai rămas până la depunerea aplicațiilor de acceptare la universități și apoi pregătirea dosarelor pentru burse. Motiv pentru care, cei interesați de studii postuniversitare în Anglia trebuie să se grăbească cu documentația pentru admitere și apoi cu aplicațiile pentru împrumuturi. Iar acest lucru îl mai pot face foarte repede a târgul educațional din 18 iulie. Totodată la acest târg este adresat și tinerilor care nu sunt convinși de opțiunea universitara actuală și își doresc o schimbare ori a domeniului, ori a facultății, pe ultima sută de metri.

Un program de studiu postuniversitar în Anglia, fie că e vorba despre master sau MBA, costă între 4000 si 35.000 lire sterline pe an.  Absolvenţii vizați pentru contractarea unui astfel de împrumut sunt toți cetățenii țărilor membre UE, care au avut reședința într-un stat membru UE în ultimii trei ani, înainte de data de începere a studiilor de master/MBA. Persoanele eligibile pentru a accesa acest împrumut au vârsta de până la 60 de ani. Acest program include toate instituțiile acreditate din Anglia.

Pe date de 18 iulie, va avea loc la Hotel Sheraton din Bucuresti, începând  cu ora 11.00, un eveniment educațional unde se va putea aplica pe loc la studii universitare si postuniversitare în Marea Britanie. Evenimentul este destinat atât absolvenților de facultăți, cât și elevilor care tocmai au luat bacalaureatul și sunt interesați să aplice pentru studii în Marea Britanie. Admiterea se face în așa numitul sistem 15 minutes admission.