Timişoara este de azi în scenariul verde, după ce rata de infectare cu Covid-19 a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori. Este rezultatul unor luni de sacrificii pentru noi toţi, dar care, până la urmă, le-am făcut pentru a salva vieţi. Am pierdut în aceste luni şi oameni dragi nouă, de care ne vom aminti mereu. A venit însă timpul să arătăm că timişorenii şi spiritul acestui oraş nu pot fi înfrânte. Este momentul să fim uniţi şi să reconstruim”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Restaurantele pot funcționa la capacitate de 50 la sută

”De azi putem reveni la spectacole, în cinematografe, în restaurante, în limita unei capacităţi de 50 la sută. De azi, treptat, ne reluăm vieţile pe care le aveam înainte de această boală. Lupta cu această pandemie nu s-a terminat, dar, zi cu zi, vaccin cu vaccin, vom reveni la normalitatea pe care noi toţi o vrem”, a mai scris Dominic Fritz.

Și Brașovul s-a relaxat

Rata de infectare în Brașov a coborât sub 1,4 la mie.

”Braşovenii au dat din nou dovadă că sunt cetăţeni responsabili şi le mulţumesc pentru asta”, a transmis primarul, anunţând că de 40 de zile incidenţa scade în oraş.

”După miezul nopţii, în urma hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) de astăzi, în Municipiul Braşov se aplică noi măsuri. Sunt măsuri de relaxare a restricţiilor, după mai bine de 40 de zile în care evoluţia incidenţei a fost una descendentă. Braşovenii au dat din nou dovadă că sunt cetăţeni responsabili şi le mulţumesc pentru asta.

Prin această responsabitate, prin respectarea restricţiilor impuse şi, evident, prin vaccinare, ajutăm la salvarea de vieţi, la protejarea celor din jur, la repornirea economiei, ajutăm sectorul HoReCa dar şi celelalte sectoare economice lovite de pandemie”, a transmis, sâmbătă, rimarul Allen Coliban.

De asemenea, restaurantele, cafenelele şi hotelurile vor avea posiblitatea de a funcţiona în interior la o capacitate de 50%.

Tot la capacitate de 50% vot funcţiona şi instituţiile de cultură, sălile de cinema şi cele de jocuri de noroc.

”În perioada 8-9 mai se ridică restricţia de circulaţie dintre orele 22:00-05:00, pentru facilitarea deplasării şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan. Mâine, în Piaţa Sf. Ioan va avea loc al doilea eveniment din maratonul “Liber la Viaţă”. Vă aşteptăm, vaccinarea este la liber cu ser Pfizer şi, în plus, puteţi participa la târgul de turism organizat special cu această ocazie”, a mai transmis primarul.