Dominic Fritz, despre carantinarea Timișoarei: Era necesară pentru a preveni un colaps al sistemului sanitar

Primarul Dominic Fritz este de părere că era nevoie de o astfel de măsură și își cere scuze timișorenilor pentru incertitudinea prin care au trecut în acest weekend.

„Îmi pare rău de incertitudinea prin care timişorenii au trecut în acest weekend şi am un respect uriaş pentru eforturile până la limită pe care mulţi le fac pentru a răzbi în aceste vremuri.

Carantinarea zonei metropolitane Timişoara este necesară pentru a preveni un colaps, altfel iminent, al sistemului sanitar. Alte variante de a opri creşterea rapidă a ratei de infectare din păcate nu există.

Propunerea DSP de ieri de a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană era ilogică şi de neexplicat. Politizarea carantinării aici, la Timişoara, a dus la blocajul din CJSU şi de aceea decizia a fost luată de către Guvernul României, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat. Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o şi decis-o acum două săptămâni, pentru Timişoara şi toate cele 4 comune periurbane.

Am atras atenţia ieri că modul în care se iau deciziile privind carantinare este viciat şi lipsit de asumare. Îl susţin pe ministrul Vlad Voiculescu în iniţiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare: măsurile luate trebuie să fie clare, logice şi predictibile.”, spune primarul.

”Trebuie să ne concentrăm forțele pe o campanie puternică de vaccinare”

În același mesaj, primarul Timișoarei precizează că este important să ne concentrăm forțele pe o campanie puternică de vaccinare și spune că, de marți, toate centrele de vaccinare din oraș vor funcționa.

”Acum este nevoie să ne concentrăm toate forţele pe o campanie puternică de vaccinare. De poimâine, în Timişoara vor funcţiona toate centrele de vaccinare şi cu dozele noi vom deschide 20 fluxuri în plus faţă de cele existente. Tot marţi voi prezenta două proiecte pilot, împreună cu Ministerul Sănătăţii, care ne vor permite să accelerăm şi mai mult viteza de vaccinare şi testare.

În acelaşi timp, avem nevoie urgent de un program naţional de susţinere pentru afacerile afectate de măsurile de carantinare. În curând vor fi şi alte localităţi în aceeaşi situaţie şi suntem datori să susţinem economia cu măsuri care ajută rapid.

Dezbinarea pe care o vedem în acestă pandemie este dureroasă, dar nu am nici un dubiu că, după ce se va termina, şi se va termina, ne vom regăsi unii pe ceilalţi în proiecte care ne duc înainte”, a scris Dominic Fritz duminică pe Facebook.