Simona Halep și Victoria Azarenka au oferit meciul săptămânii la Wimbledon. A fost o dispută nebună în turul III al competiției londoneze. De altfel, toate disputele dintre cele două de până acum au fost extrem de echilibrate, scorul fiind de 2-2 în întâlniri directe până astăzi.

Azarenka a început meciul mai bine și a câștigat un break pe serviciul Simonei ducând scorul la 3-1. A fost însă doar startul unei reveniri fabuloase pentru româncă. Halep a câștigat cinci game-uri la rând și setul cu 6-3.

Mitanul secund a început foarte bine tot pentru Halep care s-a desprins din start la 3-1.  A fost, de altfel, un galop de sănătate pentru româncă. Halep a câștigat și setul doi cu 6-1 și s-a calificat în optimile turneului de la Wimbledon.

În primele două tururi, Simona Halep le-a învins pe Aliaksandra Sasnovich (25 de ani, 36 WTA), 6-4, 7-5, și pe Mihaela Buzărnescu (31 de ani, 40 WTA), 6-3, 4-6, 6-2, în timp ce Victoria Azarenka a trecut de Alize Cornet (29 de ani, 51 WTA), 6-4, 6-4, și Alja Tomljanovic (26 de ani, 49 WTA), scor 6-2, 6-0.

Simona Halep o va înfrunta în optimi pe învingătoarea din partida Cori Gauff, noua minune a tenisului de doar 15 ani și Polona Hercog. Partida e programată după acest meci.