Concedierile reprezintă aproximativ 4% din forţa globală de muncă a companiei de 48.000 de angajaţi. Restructurarea va viza 39 de ţări şi 150 de locaţii, urmând să fie afectate în special operaţiunile Financial & Risk, precum şi Enterprise, Technology & Operations Group. Thomson Reuters, firma mamă a agenţiei de presă Reuters News, care concurează cu Bloomberg LP şi Dow Jones, a subliniat însă că nu vor avea loc restructurări de personal în redacţiile Reuters.

"Luăm aceste măsuri acum pentru că vedem o oportunitate reală pentru a ne poziţiona mai aproape de clienţi şi a deveni mai supli", a declarat directorul general Jim Smith, într-un email trimis angajaţilor. Pentru eficientizarea operaţiunilor sale, Thomson Reuters va înregistra cheltuieli de 200 până la 250 milioane de dolari ce vor fi incluse în bilanţul contabil din trimestrul patru.

Separat, Thomson Reuters a anunţat că în trimestrul al treilea a realizat un profit net de 286 milioane de dolari, sau 36 de cenţi pe acţiune, comparativ cu 293 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut. Veniturile au crescut cu 1%, până la 2,74 miliarde de dolari.

Thomson Reuters generează aproape jumătate din venituri de pe urma operaţiunilor de tip Financial & Risk, care oferă ştiri şi analize companiilor care furnizează servicii financiare, inclusiv băncilor, şi care şi-au redus cheltuielile pe fondul înăspriri condiţiilor pe piaţă. În trimestrul al treilea, acest segment a generat venituri stabile de 1,52 miliarde de dolari. În schimb, veniturile realizate de Reuters news au scăzut cu 1% în ritm anual, până la 73 milioane de dolari.

Ca urmare a cheltuielilor cu programul de restructurare, Thomson Reuters şi-a redus estimările privind marja de profit operaţional pe 2016 până la un interval cuprins între 16 şi 17% de la un interval cuprins între 18,4 şi 19,4% cât estima anterior. (Sursa: Agerpres)