Theresa May a fost constrânsă să accepte joi să părăsească funcția de prim-ministru al Marii Britanii. În timpul unei reuniuni a membrilor partidului său s-a anunțat inițierea unui „calendar pentru alegerea unui nou lider al Partidului Conservator”. Liderul Partidului Conservator este Theresa May.

Situația Brexit a fost una tumultoasă și se pare că Theresa May nu a știut să gestioneze prea bine lucrurile. Marea Britanie era programată să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Premierul a fost încontinuu criticat pentru amânarea operațiunii Brexit. Aceasta a amânat Brexit de două ori. Deja presa britanică scrie că „toată lumea vorbește de ea la trecut în mediul politic britanic”.

„De această dată, e într-adevăr pe plecare”, crede Tim Bale, profesor de științe politice la universitatea Queen Mary din Londra. Conform acestuia, Theresa May ar umra să plece din funcție în două-trei săptămâni.

Theresa May ar fi rămas în postul de prim-ministru britanic doar pentru faptul că nu a avut nimeni curajul să-i preia postul, având în vedere situația politică din țară.

„A eșuat, a eșuat total”, tranșează Tim Bale.

Theresa May are 62 de ani și a fost numită prim-ministru al Regatului Unit în 2016. La referendumul pentru Brexit, aceasta s-a pronunțat inițial pentru rămânere, dar a pledat pentru ieșirea din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.