În această situație, Theresa May este nevoită să amâne operațiunea Brexit. Premierul britanic îi va trimite lui Donald Tusk o scrisoare pentru amânarea ieșirii Marii Britanii din UE.

Marți, vreme de o oră și jumătate, echipa Theresei May, împreună cu principalii miniştri au discutat despre decizia preşedintelui Camerei Comunelor, John Bercow.

Acesta a estimat că guvernul nu poate supune pentru a treia oară la vot acordul Brexit, deoarece acesta a fost respins deja de două ori, scrie Agerpres.

Brexit ar putea fi amânat până la finalul lunii iunie, cu opţiunea unei amânări prelungite pentru încă doi ani.

Planul Theresei May era să supună săptămâna aceasta încă o dată votului Camerei Comunelor acordul privind Brexitul.

Conform unei surse citate de BBC, la reuniunea guvernului desfăşurată marţi oficialii britanici nu au ajuns la un consens, în timp ce o altă sursă a deplâns faptul că Theresa May evită din nou să ia o decizie, deşi ar prefera o amânare scurtă pentru a încerca să găsească o cale de a a obţine aprobarea acordului de retragere din UE.

BBC scrie că Brexit a fost respins din cauza clauzei de „backstop” pentru frontiera nord-irlandeză, care poate menţine pe termen nedefinit Regatul Unit în uniunea vamală europeană. Dacă acordul ar fi fost totuşi aprobat, premierul britanic ar fi vrut să ceară o amânare a Brexitului până pe 30 iunie. Dacă şi a treia oară acordul ar fi fost respins în Camera Comunelor, Theresa May ar fi urmat să le ceară liderilor europeni o amânare a Brexitului pentru mai mult timp, dar decizia lui John Bercow a dat peste cap acest plan.