La fiecare sfârșit de an cei de la Conde Nast Traveller dau publicității propria interpretare a unei liste cu cele mai bune hoteluri din lume. Nu este vorba despre o alegere a cititorilor sau un studiu de piață, ci despre o listă – nu un Top – realizată „in house” de jurnaliști al căror principal obiect de activitate este realizarea unor articole despre industria turismului. Ei bine, în acest an, alegerile redactorilor acestei cunoscute publicații încep cu hotelul Il Pelicano din Toscana. Inaugurat în anii `60 și amplasat pe o stâncă sălbatică a fost fondat de un aviantor britanic împreună cu soția sa. Complexul poate fi considerat atât hotel cât și club și este apreciat pentru poziționarea sa discretă dar și pentru oferta sa culinară sau băuturile fine servite la bar. Camerele pentru două persoane au prețuri începând cu 400 de euro/noapte.

Un alt hotel apreciat de cei de la Conde Nast Traveller este Jawai, un punct important pe harta celor care preferă safariurile. Aici prețul este chiar mai mare, 780 euro/noapte, însă include atât cazarea cât și mesele sau cele două ieșiri zilnice cu vehiculele de teren prin jungla care adăpostește fioroase feline de dimensiuni mari.

În Provence se află o altă alegere a specialiștilor. Hôtel Crillon le Brave are printre atuuri câmpurile de lavandă din jur, vinurile de colecție, dar și un bucătar-șef care, în urmă cu doar câțiva ani conducea bucătăria renumitului hotel Negresco din Nisa.Aici prețurile încep de la 350 euro/noapte.

Descris de DH Lawrence drept „unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ”, Grand Hotel a Villa Feltrinelli din Gargnano se reflectă în apele translucide ale lacului Garda încă din 1892. Oglinzi monumentale, fresce superbe și detalii arhitectonice suflate cu aur sent ascunse de arhitectura neogotică a acestui hotel care își așteaptă vizitatorii cu prețuri începând cu 1.200 de euro.

La celălalt capăt al lumii, în extremitatea de nord-vest a Australiei, se află Berkeley River Lodge, un complex compus din bungalouri ale căror ferestre dezvăluie detalii fie de pe malul râului Berkeley, fie de pe plajele mării Timor. Prețul pentru o noapte de cazare este de minimum 1.000 de euro.

Lista celor de la Conde Nast Traveller continuă cu The Peninsula din Shanghai, Anassa din Cipru, Babylonstoren din Africa de Sud, Singita Sabora Tented Camp din Tanzania, Six Senses Zighy Bay din Oman, Ellerman House din Africa de Sud, Amangiri din Utah (SUA), Dunton Hot Springs din Colorado (SUA), The Carlyle din New York, Titilaka din Peru, Nihiwatu din Indonezia, The Farm at Cape Kidnappers, din Noua Zeelandă, Goldeneye din Jamaica, La Reserve din Paris și ETT Hem din Stockholm.