Inspirat de o poveste adevărată, acest film, care îi are în distribuţie pe Chris Pine, Eric Bana şi Casey Affleck, a obţinut până în prezent încasări la nivel mondial de doar 40,5 de milioane de dolari de la lansarea sa la 29 ianuarie, a indicat site-ul Box Office Mojo. 

În cadrul unei alocuţiuni rostite în cadrul unei conferinţe organizate de Deutsche Bank pe subiectul mass-media, internet şi telecomunicaţii în Palm Beach, Florida (sud-estul SUA), CEO-ul de la Disney a declarat că profitul capitalului investit de grup în filme a crescut de la 10% în urmă cu cinci ani la aproape 30% în 2015. 

Cu toate acestea, şeful de la Disney a recunoscut că grupul a avut şi "rezultate slabe în acest trimestru cu filmul 'The Finest Hours', care va avea un impact negativ asupra trimestrului în curs (…) de circa 75 de milioane de dolari". 

Pelicula, în regia lui lui Craig Gillespie, spune povestea adevărată a unei salvări pe mare, în 1952, în timpul unei furtuni de proporţii în largul statului Massachusetts (estul Statelor Unite).

Sursa: Agerpres