'Astăzi ( n.r.- luni) vorbesc cu doamna ministru Petrescu ( n.r.- ministrul Finanţelor Publice) şi o să cer să-l pună pe site, dar, dacă nu mă înşel, cel puţin reprezentanţii Bursei sau ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României cred că vi-l pot pune, din acest moment, la dispoziţie', a declarat premierul, întrebat când va fi adoptată OUG cu modificările privind dezvoltarea pieţei de capital.

Prezent luni la deschiderea şedinţei de tranzacţionare a BVB, Victor Ponta adăugat că, totuşi, forma finală a actului normativ ar putea să sufere mici schimbări.

'Aşa încât dacă nu vi-l dă (n.r.-actul normativ) mediul de afaceri, vi-l dă mâine Ministerul de Finanţe. Ca să-l vedeţi înainte de a-l adopta, că aşa e şi normal', a adăugat premierul.

Victor Ponta a adăugat că este gata să-şi asume responsabilitatea pe actul normativ atât timp cât BVB, reprezentanţii pieţei de capital, precum şi Banca Naţională şi ASF consideră că este un text bun.

'Principiile au fost discutate de către Banca Naţională, au fost şi lansate, de altfel, de guvernatorul BNR împreună cu mine şi conducerea ASF cu ceva timp în urmă. Textul a fost discutat, rediscutat. Singurul lucru care a mai rămas de stabilit este forma în care aprobăm modificările. În mod normal, aş fi zis, ţinând cont de elementele obiective pe care le-au prezentat şi domnul Sobolewski ( n.r. – directorul general al BVB) şi domnul Anghel ( n.r. – preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB), că se impunea o Ordonanţă de Urgenţă. A picat, însă, într-un moment în care mai multe ambasade au spus să nu mai emitem ordonanţe de urgenţă. După care i-am întrebat pe respectivii ambasadori dacă în domeniul pieţei de capital e bine să dăm ordonanţe de urgenţă şi mi-au zis: da. Aşa încât există ordonanţe bune şi ordonanţe proaste, în funcţie de interesul politic, care nu ar trebui să influenţeze dezvoltarea pieţei de capital. În ceea ce mă priveşte, mai fac încă o analiză cu Ministerul de Finanţe, cu ASF şi Banca Naţională şi sunt gata să-mi asum răspunderea unui act normativ, care să intre imediat în vigoare, pentru că fiecare zi este, totuşi, importantă', a mai declarat, luni, premierul Victor Ponta. AGERPRES