Fondatorul companiei Tesla, Elon Musk, spune că producătorul american de automobile electrice are în plan să intre şi pe pieţele din Slovacia, Croaţia, Serbia şi majoritatea ţărilor din Europa de Est la începutul anului 2020. Pentru România nu a fost stabilită oficial o dată.

Într-un mesaj pe Twitter, Elon Musk i-a răspuns unei persoane care întreba când plănuieşte Tesla să vină în Slovacia. “Sperăm să deschidem în Slovacia, Croaţia, Serbia şi majoritatea Europei de Est la începutul anului viitor. În sfârşit, îl vom face mândru pe Nikola Tesla aducând maşinile lui în ţările lui de origine”, este mesajul fondatorului Tesla.

Nikola Tesla a fost un inventator sârbo-american, fizician, inginer mecanic, inginer electrician și unul dintre promotorii cei mai importanți ai electricității comerciale. El a pus bazele sistemelor de curent alternativ, inclusiv motorul electric alternativ.

Compania Tesla a produs peste 87.000 de maşini electrice în trimestrul al doilea din 2019 şi a livrat către clienţii mărcii peste 95.000 de unităţi.