Tesla a anunțat rechemarea în service a 200.000 de vehicule în SUA, din cauza unei posibile defecțiuni a camerei de rezervă în timpul manevrelor de mers înapoi.

Rechemarea acoperă modelele Y, S și X începând cu anul model 2023, conform informațiilor furnizate de Associated Press.

Toate aceste vehicule sunt dotate cu computerul „Full Self-Driving” 4.0 și rulează versiunea de software între 2023.44.30 și 2023.44.30.6 sau 2023.44.100.

Tesla a transmis avertismente despre software

Mai multe detalii se regăsesc în documentele postate de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA. Astfel, Tesla a avertizat că instabilitatea software-ului poate împiedica afișarea imaginilor de către camera video în timpul manevrelor de mers înapoi.

Acest lucru crește așadar riscul unui accident.

Compania afirmă că nu au fost raportate accidente sau răniri în legătură cu această problemă. Cu toate acestea, a decis să rezolve această defecțiune prin intermediul unei actualizări online a software-ului. Proprietarii vor fi notificați prin scrisori începând cu 22 martie.

Tesla, masini
Showroom al companiei Tesla / SURSA FOTO: Dreamstime

Plângeri de la șoferi primite încă din decembrie anul trecut

Tesla a început să primească plângeri cu privire la această problemă la sfârșitul lunii decembrie. Ulterior, a luat decizia de a efectua rechemarea pe 12 ianuarie.

Până la 22 ianuarie, compania a primit 81 de reclamații de garanție potențial legate de această problemă. Este important de menționat că, în ciuda sistemului „Full Self-Driving”, aceste mașini nu se pot conduce singure. Șoferii umani trebuie să fie pregătiți să intervină în orice moment.

Acțiunile companiei au suferit o scădere semnificativă

Acțiunile companiei au înregistrat, anterior, o scădere de peste 12%, după ce Elon Musk, CEO-ul companiei, a emis avertismente cu privire la o posibilă încetinire a creșterii vânzărilor în acest an.

Această descreștere a avut loc în ciuda reducerilor de prețuri care au deja impact asupra marjelor de profit ale producătorului auto, alimentând temerile investitorilor în legătură cu cererea scăzută și competiția chineză, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Elon Musk a subliniat că companiile auto chinezești sunt printre cele mai competitive la nivel global și a exprimat opinia că acestea pot obține un succes semnificativ în afara Chinei, în funcție de evoluția tarifelor și a barierelelor comerciale.

Aceste comentarii au fost făcute în cadrul apelului Tesla privind veniturile, desfășurat miercuri.