Veşti bune pentru gigantul auto Tesla, însă sub estimările specialiştilor de pe Wall Street.

Producție și livrări record pentru Tesla în T4 2022. Estimările Wall Street erau însă mai mari

Luni, 2 ianuarie, producătorul american de maşini electrice a raportat o producție și livrări record pentru trimestrul al patrulea din 2022, însă cifrele se situează sub estimările venite de pe Wall Street.

Compania fondată de Elon Musk a resimţit din plin problemele logistice persistente, încetinirea cererii pe fondul creșterii ratelor dobânzilor, precum și temerile legate de recesiune, notează jurnaliştii agenţiei Reuters.

Astfel, în intervalul octombrie-decembrie 2022, Tesla, care este în prezent cel mai valoros producător auto la nivel mondial, a livrat 405.278 de vehicule. Estimările Wall Street erau undeva la peste 431.000 de vehicule, indică datele Refinitiv.

În trimestrul al patrulea din 2021, Tesla livrase 308.600 de autoturisme electrice.

În ultimele trei luni ale anului care tocmai s-a încheiat, Tesla a livrat 388.131 de sedanuri compacte Model 3 și vehicule utilitare sport (SUV) Model Y, comparativ cu 17.147 de mașini de lux Model X și Model S.

În total, Tesla a produs 439.701 mașini în trimestrul IV din 2022.

Elon Musk e sigur că, pe termen lung, Tesla va fi cea mai valoroasă companie de pe pământ

Reamintim că, pe final de 2022, Elon Musk le-a transmis angajaţilor săi de la Tesla că nu ar trebui să fie „deranjaţi de nebunia de pe bursă”, după ce acţiunile companiei au scăzut cu aproape 70% în 2022 din cauza nervozităţii legate de diminuarea cererii de vehicule electrice şi de timpul alocat de Musk platformei de socializare Twitter.

Elon Musk a spus că este de părere că, pe termen lung, Tesla va fi cea mai valoroasă companie de pe pământ.

De asemenea, el le-a cerut angajaţilor să intensifice livrările de vehicule la sfârşitul ultimului trimestru din 2022, după ce producătorul auto a oferit reduceri de preţuri pentru vehiculele sale în Statele Unite şi China.

„Vă rog să faceţi toată eforturile pentru următoarele câteva zile şi să vă oferiţi voluntari pentru a ajuta la livrări, dacă este posibil. Va face o diferenţă reală!”, a spus Elon Musk într-un e-mail adresat angajaţilor Tesla.

Pe de altă parte, Tesla intenţionează să îşi reducă producţia realizată la uzina de la Shanghai (China) în luna ianuarie 2023, prelungind şi anul viitor ritmul de producţie redus introdus la începutul acestei luni, arată un document intern consultat de Reuters.