"Reprezentanţii organismelor financiare internaţionale şi-au dat acordul pentru decalarea termenului de depunere a documentaţiei pentru etapa de precalificare, termen prelungit la solicitarea potenţialilor investitori interesaţi de achiziţionarea dosarului de prezentare şi de participare la procesul de privatizare", se arată într-un comunicat al ministerului.

Iniţial se stabilise că documentele de participare pentru precalificarea la licitaţie ar fi trebuit depuse până la 22 aprilie.

Anunţul cu modificările termenelor din calendarul de derulare a ofertei de vânzare a CFR Marfă este publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Ministerul Transporturilor a scos la vânzare 51% din acţiunile companiei CFR Marfă, licitaţia urmând să pornească de la un preţ de 798,05 milioane lei (180 milioane de euro), iar câştigătorul să fie stabilit la jumătatea lunii iunie.

Procedura va avea trei etape – precalificare, negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, respectiv licitaţie cu ofertă în plic.

Ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunţat marţi Guvernul că 12 companii "foarte puternice din Europa" sunt interesate de privatizarea CFR Marfă.

Privatizarea CFR Marfă este unul din angajamentele asumate de Guvern prin acordul cu FMI. CFR Marfă este cel mai mare operator de transport feroviar din România.