Mandatul noii conduceri este de 1 an şi jumătate când va avea loc Congresul ordinar al Confederaţiei.

Delegaţii au decis să continue politica de reorganizare a confederaţiei pe bazele noii legislaţii sindicale şi să îşi intensifice eforturile pentru apărarea drepturilor membrilor de sindicat, în condiţiile în care a fost desfiinţat contractul colectiv de muncă la nivel naţional şi se discută reorganizarea ramurilor de activitate.

Conform declarației de avere de la Consiliul Economic și Social, Samoilă și-a trecut în declarația de avere un teren de aproape 4 metri pătrați, moștenit în 2007, și încă unul de 10,56 metri pătrați, cumpărat în 1992.

La capitolul clădiri, noul șef de la CNSL a declarat un spațiu imobiliar de 68 de metri pătrați și unul de aproape 28 de metri pătrați.
Cele două imobile sunt puse la categoria apartamente și, cel mai probabil, terenurile de mai sus au legătură cu acestea, mai ales că anul cumpărării primului (1992) și anul moștenirii celui de-al doilea (2007) coincid cu datele trecute la apartamente.

Acesta posedă, conform declarației, o Dacia Solenza, un cont deschis la CEC în 2009 de 53.417 lei și unul la ING, deschis în 2010, de 8.404 lei.

Venitul anual încasat la Federația Sindicală Termoelectrica București a fost de 55.794, se arată în declarația completată în septembrie 2010, iar venitul anual încasat de la CNSLR în calitate de vicepreședinte a fost de 5652 de lei. 
Samoilă îl înlocuiește la conducerea CNSLR pe Marius Petcu, acum arestat.
În 24 martie, Marius Petcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie, însă o zi mai târziu Curtea de Apel Bucureşti a respins propunerea procurorilor de luare a măsurii arestării preventive pentru 29 de zile a inculpatului.

Ulterior, la 31 martie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul DNA şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Petcu.
Click aici pentru a vedea declarația de avere