Hercesa a plătit în 2006 peste 10 mil. euro pe terenul de 12.700 mp cumpărat de la omul de afaceri Ilie Gheoghe, patronul fabricii de pâine Spicul. Spaniolii au programat pe aceste lot dezvoltarea a circa 800 de apartamente, însă criza le-a blocat complet planurile.

Acum terenul foste fabrici de pâine a trecut în proprietatea unei companii controlate de Primavera Development, a familie Tănăsoiu, şi Forte Partners, ai cărei acţionari sunt Dinu Fulga şi Daniela Marchievici. Destinaţia proiectului va fi schimbată spre cea de birouri şi retail, deoarece zona Orhideea-Pasajul Basarab a devenit tot mai interesantă pentru astfel de dezvoltări imobiliare.

Negocierile pentru vânzarea acestui teren au început în noiembrie 2013, potrivit companiei de consultanţă Crosspoint, intermediarul tranzacţiei.

„Am plasat această investiţie într-un moment în care piaţa imobiliară dă semne de redresare, iar zona are un mare potenţial, încă insuficient exploatat  – este o zona în care nu s-a investit încă major şi privim ca o mare oportunitate dezvoltarea de proiecte în această zonă”, a declarat Daniel Tănăsoiu, proprietarul Primavera Development. Familia Tănăsoiu a fost implicată în 2007 într-una dintre cele mai mari tranzacţii imobiliare prin vânzarea centrului de afaceri S-Park din zona Piaţa Presei Libere către austriecii de la Immofinanz pentru 90 mil. euro.

Vânzătorul, compania Hercesa, mai are în proprietate un teren de 13 hectare, deţinut în parteneriat cu fondul de investiţii elen Bluehouse, în Prelungirea Ghencea. Pe acesta spaniolii intenţioneau să construiască 3.500 de locuinţe. În ultimii ani de criză, Hercesa a finalizat reabilitarea clădirii fostului  hotelul Cişmigiu şi a vândut locuinţele construite în cele trei blocuri din complexul Vivenda, amplasat în locul fostei fabrici de pâine Titan.

„Această tranzacţie este semnificativă din două puncte de vedere, în viziunea noastră: pe de o parte, marchează un reper pentru tranzacţiile şi viitoarele dezvoltări în această zonă din Bucureşti, iar pe de altă parte, pentru Hercesa reprezintă o sursă de consolidare a celorlalte investiţii imobiliare pe care le derulează în acest moment”, a declarant Mauricio Mesa Gomez, Country Manager Hercesa.