“În 2013 am reuşit readucerea companiei pe profit, după trei ani de pierderi. Acest fapt este cu atât mai important, cu cât a fost realizat într-un context de piaţă în continuare dificil. Am ţinut însă cont de toate detaliile pieţei şi ne-am reorganizat, promovând oamenii din interior, iar în final am reuşit să fim competitivi şi sa vindem profitabil”, explică Traian Simion, directorul general al Teraplast.

Anul trecut, ompania a deschis un nou depozit în Deva şi a mutat locaţia depozitului din Bucureşti, pentru a fi mai eficientă în livrarea comenzilor. În perioada următoare “ne vom concentra pe consolidarea proceselor operaţionale, în paralel cu dezvoltarea tuturor liniilor de business”, adaugă Traian Simion.

În ciuda contextului economic, Teraplast a raportat un profit din exploatare de 8,83 milioane lei, faţa de o pierdere de 4,23 milioane lei în 2012.

Măsurile de eficientizare au avut ca rezultat o colectare mai eficientă a creanţelor, care în 2013 s-au diminuat cu peste 14,91 milioane lei. Acest fapt a generat o îmbunătăţire substanţială a cash-flow-ului companiei, astfel că în 2013 Teraplast a rambursat credite pe termen scurt şi lung, de peste 15 milioane lei.

Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP din 2 iulie 2008. Principalii actionari ai companiei, la data de referinţă 31 decembrie 2013, sunt Dorel Goia (35,33%), SIF Banat-Crişana (11,34%), Persoane juridice (33,32%) şi Persoane fizice (19,99%).

Te-ar putea interesa și: